A Tory Burch márkanév már nem csak az Amerikai Egyesült Államokban ismert, sokaknak szinte elsőként ugrik be, ha a kényelmes, nőies, modern stílusról van szó. A divatüzlet fantasztikus kreációi nők millióinak váltak kedvenc darabjaivá az évek során. Ám sokan nem tudják, hogy a híres divattervező hatalmas népszerűségét kizárólag saját kitartásának és elszántságának köszönheti. Tory Burch története inspiráló lehet minden nő számára.

hirdetés

 

Az amerikai elit egyetemek egyenruházatának hangulatát idézi meg a divatvilágban nagy klasszikusként emlegetett preppy stílus, ami egy sportosan elegáns megjelenést kölcsönöz viselőjének.

Ezek a darabok gyorsan elterjedtek a világban, hamar világossá vált, hogy a nők imádják az efféle kifinomult, elegáns összhatást eredményező, ám mégis kényelmes kreációkat. Tory Burch ezt az öltözködési módit fejlesztette tovább grafikus mintákkal, élénk színekkel és népies díszítőmotívumokkal.

 

Tory Burch elképesztő története a konyhában kezdődött

A gyönyörű divattervező elsődlegesen szüleinek tulajdonítja kifinomult stílusérzékét, hiszen elmondása szerint tőlük örökölte az apró, finom részletekre való érzékenységét. Pályafutásának kezdeti szakaszában még PR-osként dolgozott Ralph Laurennél, ahol minden bizonnyal jelentős mértékben belelátott a háttérben zajló folyamatokba.

 

A preppy stílus részeként leginkább a rakott szoknya, a kardigán, a kötött blúzok, pamutanyagú ingek jelennek meg, akár férfikiegészítőkkel megbolondítva, mint például a nyakkendő.

 

Tory férjével való megismerkedése után feladta karrierjét, főállású anyaként élte mindennapjait. Az alkotás iránti vágya azonban nem csökkent, ezért otthon, magazinokból kivágott fotókkal, egy egyszerű füzetbe skiccelte fel ruhaterveit. Rendszerint eljátszadozott a gondolattal, hogy érdemes lenne rálépnie a rögös útra, s tenni egy próbát a divatszakmában tervezőként.

A saját konyhájában, három gyermek mellett ötletelt, majd alkotásait híres divatterzőknek is megmutatta, akik megdöbbenve ismerték el, hogy Tory Burch kivételes tehetség lehet a szakmában.

A határozott és céltudatos Tory meglátta a preppy stílusban rejlő lehetőségeket, és egy bohókás, ám mégis kifinomult és akár hétköznapokon is hordható, egyedi vonalat kreált. Első butikját New Yorkban nyitotta meg, melynek kínálata rögtön elvarázsolta a vásárlókat.

 

Tory Burch megküzdött a sikerért

Az igazi áttörést az a pillanat hozta meg Tory Burch számára, amikor megjelent Oprah Winfrey műsorában. A televíziós műsorvezetőt olyannyira lenyűgözte Tory munkája, hogy kijelentéseivel megelőlegezte neki a hatalmas sikert a szakmában. Ettől a perctől kezdve pedig karrierje gyakorlatilag csak felfelé ívelt.

A világszintű ismertséggel egy időben megjelentek a magánéleti problémái is, hiszen jóformán minden idejét a munkának szentelte. Később férjével be is adták a válókeresetet, ám Tory soha nem engedte, hogy a személyes problémái visszatükröződjenek munkájában.

Tory Burch elképesztő története kifejezetten inspiráló lehet mindazon nők számára, akik eddig nem mertek belevágni álmaik megvalósításába. Főállású anyaként, otthonában kezdte el tervezgetni karrierjét, aminek eredménye egy világszinten jelen lévő márka lett, melynek népszerűsége évről évre egyre csak növekszik.

A dizájner azonban nem csak a tervezés csínját-bínját sajátította el, kezdetben önerőből, hanem a vállalkozás beindításához is nagyon ért. Jó üzleti érzékkel van megáldva, aki a stílusesszenciákra való érzékenységén túl, a modern nők igényeivel is tökéletesen tisztában van. A Forbes magazin a száz legsikeresebb üzletasszony között jegyzi a nevét.

A Tory Burch-stílus

Az amerikai elit egyetemekre jellemző sportosan elegáns preppy stílus választása önmagában nem hozta volna meg a várt sikert Torynak. Azonban ő utazásai által inspirálódott, s számos nemzet tradicionális mintáit vitte bele saját márkájába.

 

A kényelmet és a praktikumot szem előtt tartva rendszerint kifejezetten nőies, kifinomult, ám mégis a hétköznapok során is hordható kollekciókkal rukkol elő. Sportos darabokat úgyszintén tervez, amikkel még szélesebbé teszi repertoárját.

 

Tory nem fél a színek használatától sem, ezzel pedig olyan gyermeki játékosságot és bohókás stílust visz az általa tervezett darabok világába, amitől igazán különlegessé és egyedivé válik.

 

A merész grafikusformákat éppúgy előszeretettel alkalmazza kreációin, ettől a technikától pedig minden darab hihetetlenül modern hatást kelt. Tervezési stílusa egy elképesztően mai és friss vonalat hozott a divat világába.

 

Kiemelt kép: Dimitrios Kambouris/Getty Images for WSJ/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés