A ginghamminta, vagy magyarul csak piknikkocka, a hatvanas éves egyik nagy kedvence volt. A nosztalgikus hullámnak köszönhetően pedig ismét beférkőzött az utcai divatba. A tavaszi-nyári szezonban szinte bármilyen formában előkerülhet. A romantikus összeállításoknak kifejezetten nagy kedvence.

hirdetés

A ginghamminta nem mai motívum, csak újra felkapta a divat. Eleinte abroszokat és takarót készítettek a kelméből, majd rákerült a ruhákra. A fénykorát a hatvanas években élte, amikor Judy Garland egy kék, piknikkockás darabot viselt az Óz, a csodák csodája című filmben. Brigitte Bardot szintén hozzájárult a print elterjedéséhez, ő az esküvőjére választotta ezt a motívumot. Audrey Hepburn piknikkockás szivarnadrágját ma is szívesen elfogadnánk, és nem is kell időutazást tennünk, ugyanis manapság hasonló fazonokra lehet szert tenni.

Azóta számtalan módon megjelent már a divatban az apró kockás print, alkalmanként fellobbant a népszerűsége, majd eltűnt. Idén a tavaszi-nyári szezonban kerül elő, ezek a színes, vidám kreációk váltják a szürke, letisztultabb mintákat.

Ilyen sikkes tud lenni a ginghamminta: minden összeállításba romantikát csempész

A nosztalgikus vonalnál maradva, továbbra is hódítanak a kétrészes szettek. A változékony időben a szoknyák, rövidnadrágok és a kiskabátok kerülhetnek elő, a melegebb napokon pedig jöhetnek a lengébb felsőrészek és szoknyák. Ezeket kedved szerint vegyítheted, a kreációkat együtt vagy külön viselheted. Ez a mintázat a nyolcvanas évek slágerdarabjait is képes felpezsdíteni, egy kis pluszizgalommal ellátni.

 

A nadrágkosztümöktől sem kell elbúcsúznunk a szezonváltással, jöhetnek a lenge anyagból szabott szettek. Előkerülhet a vékony pamut és a lenvászon, melyek nagyszerű alternatívának számítanak a hűvösebb nyári reggeleken. A piknikkocka kifejezetten vidám variáció, ezért sokkal játékosabbá teszi a nadrágkosztümöket. Ha nem szeretnéd túl hivatalosra venni a figurát, akkor viseld önmagában a zakót vagy a nadrágot.

 

A ginghamminta magában hordozza a nosztalgikus életérzést és a hatvanas évek báját. Ekkoriban a nők sok fodros, masnis dolgot viseltek, ezért a print remek barátságot ápol a feltűnőbb felsőrészekkel. Beleférnek a bájos díszítőelemek, amelyek függőlegesen vagy vízszintesen is végigfuthatnak a felsőrészen, de az ujjakon éppúgy elhelyezkedhetnek.

 

A gingham nem csak a romantikával, illetve vidékies bájjal jár kézen fogva. Hiszen a vagányság éppúgy megtalálható benne. A visszafogottabb verziói elsüthetők sportosabb nadrággal és lapos talpú cipővel. Ilyen például egy túlméretezett blézer, ami egyszerre vagány és nőies. A megfelelő darabokkal szinte bármilyen stílusban megállja a helyét.

 

A ginghamminta olyan klasszikus, ami remekül feldobja a legegyszerűbb összeállításokat is. A pasztellárnyalatú holmikat pedig kedvedre vegyítheted egymással. A lila, kék és rózsaszín például szuperüll kiegészítik egymást, anélkül, hogy túlzó lenne a megjelenés. Egy abroszmintás kabátka sokféle módon kihasználható. Bekerülhet a farmeres összeállításba, kipróbálhatod miniszoknyával, bermudával, esetleg fehér, elegáns nadrággal.

 

Kiemelt kép: Streetstyleshooters / Getty Images. 

Képek a cikkben: Dave Starbuck/Bauer-Griffin, Streetstyleshooters, Edward Berthelot, Christian Vierig / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés