A kétrészes szettek a reneszánszukat élik, és lassacskán már minden formában megtalálhatók a trendek között. Lehet kötött anyagú, laza vagy elegáns fazonú az összeállítás, nem számít, hiszen minden stílusban megállják a helyüket a divatban.

hirdetés

A nyolcvanas évek színes forgatagában tűntek fel elsőként a kétrészes szettek. A trend először csak a kosztümöket érintette, majd mindenféle anyagból szabott kreációkkal rukkoltak elő a tervezők. Befurakodtak a köztudatba a szoknyás, sportos, valamint farmeranyagú együttesek, melyek csakhamar igen népszerűvé váltak.

Ez a divatirányzat egyfajta modern újragondolása volt az ötvenes-hatvanas évekbeli nőies, visszafogott szetteknek, bár akkoriban legtöbbször az egészruhát dobták fel valamilyen mutatós kiskabáttal, ami tökéletesen passzolt az alapöltözékhez.

Az új kollekciók ismét tele vannak párba rendezhető darabokkal. Már nem csak a nadrágkosztümöknél, kötött holmiknál figyelhetjük meg az összeillő színeket, mintákat. A trend elérte a farmereket, klasszikus blézereket és még az oversize ingeket is.

A tavasz legdivatosabb darabjai párban járnak: így viseld a kétrészes szetteket

Egy színes kosztüm nagyszerű választás lehet akár a mindennapokra is. A blézer akár túlméretezett is lehet, ami nagyszerűen mutat miniszoknyával vagy rövidnadrággal. Viselheted blúzzal, csipkefelsővel, ha pedig a lazább stílust kedveled, akkor jöhet a póló, illetve az edzőcipő kiegészítés gyanánt.

 

A franciás stílus kedvelői megpróbálkozhatnak a kockás, tyúklábmintás holmikkal. A fekete és a fehér kombinációja remekül mutat egy inggel vagy garbóval. A bájos összhatást tovább fokozhatod egy svájci sapkával. Egy ilyen szettet rém egyszerű összeállítani, gyakorlatilag leveszi az ember válláról a variálás gondját.

 

A kötött szettek az utcai divatban is elterjedtek, de akár elegánsak is lehetnek, ha megfelelő holmikkal variálod őket. A szoknya és az apró felső együttese remekül mutat egy hosszabb blézerrel és magassarkúval. Az üzletekben azonos anyagú top és kardigán, nadrág és mellény kombinációkat is találsz.

 

Amilyen egyszerű, legalább annyira sikkes látványt nyújt ez a fehér szerelés, ami Christian Dior kosztümjeit idézi fel. Az ötvenes években számos kosztümöt alkotott a divatcsászár, amiket rajongásig imádtak a nők. A klasszikus elegancia ismét felerősödik a divatban, az utcai öltözékekbe úgyszintén beszöknek az ötvenes-hatvanas évek nőies szabásai.  A hosszabb szoknya és az elegáns vonalvezetés gyakorlatilag örökzöldnek számít a kifinomult stílusok között.

 

A Chanel kollekcióiból is sokan inspirálódtak, így megjelentek a kilencvenes évekre jellemző rövid blézerek. Az apróbb fazonok kiegészíthetik a szoknyákat, nadrágokat egyaránt. A preppy stílus kedvelői a rakott szoknyás megoldást imádni fogják. Ha egy ilyen kétrészes szettre esne a választásod, akkor érdemes külön-külön is elsütni a darabokat, hiszen önmagukban szintén megállják a helyüket.

 

Nem csak a kosztümök között érdemes körülnézni, hiszen az ingekre, nadrágokra egyaránt átterjedt a trend. Egy ilyen szetthez már csak egy sikkes dzseki kell, és indulhatsz is.

 

A farmeres összeállítások is tartogatnak izgalmakat. A megunhatatlan anyagból készülhet ing, szoknya, nadrág vagy blézer, a lényeg a színek összecsengése.

 

A rövid blézerek felsőként is funkcionálhatnak. Nem muszáj elegánsnak lennie az összeállításnak, a kiegészítők segítségével bátran lezserebbé teheted az összképet.

 

Kiemelt kép: Jeremy Moeller / Getty Images. 

Képek a cikkben: Edward Berthelot, Jeremy Moeller, Daniel Zuchnik / Getty Images.   

  • Megosztás:
hirdetés