Az edzőcipők a tavaszi divat kötelező elemeivé avanzsáltak. Mióta a színes, mintás lábbelik beépültek az utcai divatba, azóta az alkalmi elegancia kivételével, bármilyen szerelésben megjelenhetnek. Izgalmas fazonvariációkból most sincs hiány. Átnéztük a kínálatot, és kiválogattuk azokat a darabokat, melyek nem csak nadrággal, hanem szoknyával, egészruhával is jól mutatnak.

hirdetés

Az edzőcipők sokáig csak a sportos viseltben jelentek meg, ám az utóbbi időben a nőies fazonokat megálmodó divattervezők is elkezdték a lazább vonalat erősíteni. Ma már minden nagy divatház kínálatában jelen vannak a formatervezett, direkt utcai viselésre szánt edzőcipők, melyek kezdenek eltávolodni a nyolcvanas-kilencvenes évekre jellemző stílusjegyektől.

Ezek a fazonok a kialakításukban úgyszintén különböznek, sokkal finomabbak, visszafogottabbak. A színekkel azonban nem fukarkodnak a márkák, idén a vidám, mintás darabok éppúgy nagy szerepet kapnak a divatban.

Divatos, kényelmes edzőcipők, melyek szuperül kiegészíthetik a tavaszi szetteket

Az edzőcipők a tavaszi divat legjobban kihasználható elemei. Ha visszafogott fehér, fekete esetleg bézs darabot választhatsz, akkor szinte bármikor elsütheted a kedvencedet. Ám a harsányabb lábbelik között is érdemes körülnézni, hiszen a feltűnő színárnyalatok remekül ki tudják egészíteni az egyszerűbb ruhadarabokat. Bármelyikre esik a választásod, garantáltan imádni fogod.

 

A sportos lábbelik a lezser tréningszetteken túl nagyszerűen variálhatók például farmerral és nőies blúzzal. A hűvösebb napokon felkerülhet egy blézer, a cipő ettől sem fog elütni. Ám a rövid farmerszoknyáktól kezdve a pliszírozott kreációkig szinte bármivel kombinálhatod az edzőcipőt. A praktikus egészruhákkal úgyszintén jó barátságot ápolhat egy utcai sportcipő, hiszen kicsit urbánusabbá, modernebbé teszi a szettet. Egy csinos farmerruhával például kifejezetten jó összhangot tud teremteni.

A különféle kiegészítőket nem muszáj túladagolni, ám ezekkel szépen megteremthető a szerelés harmóniája. Idén nagyon divatosnak számítanak a különféle kistáskák, a vállra akasztható fazonok, illetve a hátizsákok, melyek mind nagyszerűen kiegészítik az edzőcipőt.

Az ormótlan fazonok továbbra is futnak a kínálatban, de az egyszerűbb, nőiesebb variációk éppúgy megtalálhatók mellettük a kollekciókban. Az efféle női sportcipők sokoldalúbban kombinálhatóak.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés