A gingham-minta nem számít újdonságnak, évek óta töretlenül uralja a nyári divatot. A retró kockás abroszokra emlékeztető print a hatvanas kedvence volt, akkoriban már ruhákra, kiegészítőkre is rákerült. Remekül kombinálható, így idén sem maradhat ki a repertoárból!

hirdetés

A gingham-minta népszerűsége a 20. században lobbant fel, amikor a bájos Judy Garland egy kék, kockás ruhát viselt az Óz, a csodák csodája című klasszikusban. Az öltöztető fehér blúzzal egészítette ki az apró kockás kreációt, ami azóta az egyik legismertebb filmes kosztümnek számít.

A hatvanas években Brigitte Bardot élesztette újjá a megfakult trendet, mivel egy piros gingham-mintás kreációban ment férjhez. Ám ez a vidám print többször is feltűnt a szőke színésznő ruhatárában, aki nőies megjelenésével, csodás frizurájával a korszak ünnepelt divatikonjának számított.

A bájos gingham-minta minden szerelésben jól mutat

A gingham évek óta feltűnik a palettán a nyári hónapokban, és egyre több rajongót szerez magának. Rendkívül sokoldalú, és a tervezők változatos formában jelenítik meg. A kockás printtel megbolondított fazonvariációk nagyszerűen kombinálhatóak. Ez a mintázat akár az egész összeállítást uralhatja, akkor sem lesz sok, de szintén jól mutat, ha apró stílusfűszerként, kiegészítő formájában jelenik meg az öltözékben.

A nőies szabású ruhákról sem  hiányozhat a kockás print, hiszen egyszerre bájossá és nőiessé teszi a végeredményt. A vintage hatás kedvéért válassz puffos ujjú, derékban húzott variációt. A ruha hossza változhat, a maxifazonok úgyszintén porondon vannak.

 

A nadrágkosztümök belopták magukat az alkalmi ruhatárból a mindennapi divatba. Kiléptek az árnyékból, és a már jól ismert, sokszor unalmasnak bélyegzett megoldások mellett a mintás, színes kreációk is megjelentek. A gingham-minta egy kis izgalmat csepegtet a blézer-nadrág kombinációjába. Az ilyen szettek darabjait viselheted külön-külön, vagy együtt, a lényeg, hogy egy ilyen mintázattal feldobott zakó mindig jól jön!

 

A gingham-minta nem ellensége a nőiességnek, sőt! A fodros, csipkés fazonmegoldásokkal különösen jól mutat. A csinos összhatás érdekében variáld fehér cuccokkal és szalmakiegészítőkkel.

 

A szoknyán is helyet kaphat a gingham! Ez a csinos szett csupa alapdarabból áll, a kedvenc nyári mintánk teszik fel a koronát az összeállításra.

 

Ősszel a trendeket ismét a fodros, masnis felsőrészek uralják majd. Az elegánsabb blúzok az irodában is megállják a helyüket. A finom darabokat kombinálhatod elegáns szoknyával, vagy helyet kaphatnak egy meglepő stílusmixben.

 

Az igazán bátrak megpróbálkozhatnak az egyes minták mixelésével. A gingham más kockás printtel egyaránt házasítható. Ilyenkor az összecsengő színvilág teremti meg az öltözék harmóniáját.

 

A retró minta a sportosabb, vagányabb darabokkal úgyszintén prímán muzsikál. A nőies ingeket kombinálhatod bő szárú pantallóval,  farmerral, rövidnadrággal és sportcipővel.

 

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot / Getty Images. 

Képek a cikkben: Edward Berthelot, Christian Vierig, Streetstyleshooters / Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés