Az A vonalú nadrág örök klasszikus a divatban, melynek nőies erejét újra és újra fellobbantják a trendek. Az irodai összeállításokban jól bevált szövetből készült kreációk mellett megjelentek a farmerból, illetve lengébb anyagból szabott darabok. A sikkes francia nők rajonganak ezért a fazonért, mivel sokféle stílusban elsüthető, és nem mellesleg optikailag nyújtja az alakot.

hirdetés

Az A vonalú nadrág az egyik legnőiesebb nadrágfazon, ami idén annyiféle variációban látott napvilágot, hogy sokféle stílusban helyt állhat. Marlene Dietrich, aki a hatvanas évek egyik közkedvelt stílusikonjának számított, imádta ezt a fazont. Valóságos úttörő volt, mindig megtalálta azokat a kreációkat, melyekkel kitűnhetett a tömegből, és sablonosság nélkül fejezhette ki velük határozott, illetve nőies oldalát. A vintage divat kedvelői ma is gyakorta merítenek ihletet abból, ahogyan ő viselte ezt a nadrágszabást. Szívesen kombinálta blézerrel, inggel, illetve pulóverrel. A magas derekú, egyenletesen bővülő szárú pantalló remekül hangsúlyozta vékony derekát, és csinos sziluettet formált.

A kreáció népszerűsége az elmúlt évtizedekben sem csökkent. Az A vonalú nadrág népszerűsége új erőre kapott az elmúlt szezonokban, és szó szerint végigsöpört a trendeken. Egyértelmű, hogy az egyszerű sikket kedvelő francia nők is rákaptak erre a csinos szabásra, amit elegáns és sportos stílusban egyaránt szívesen viselnek.

Nyújtja az alakot és irtó nőies: a francia nők szerint ilyen sokoldalú az A vonalú nadrág

Az A vonalú nadrág egyik legnagyobb előnye, hogy szépen nyújtja az alakot. A kialakításától függően, akár az alacsonyabb nők ruhatárába is bekerülhet, mivel optikailag hosszabbnak mutatja a lábakat. Ha nem túl bő a pantalló szára, akkor nem fogja a termetet összenyomni. Ez a fazon lezserebb felsőrészekkel éppúgy jól mutat, és élénk vagy pasztelles színekkel könnyedén tovább fokozható a nőiessége. A tavaszi divat imádja a harsány színárnyalatokat, így bátran beemelheted az öltözékedbe a lila, rózsaszín vagy a kék változatait.

 

A francia nők jó érzékkel hozzák ki a maximumot az egyszerű szabásvonalakból, melyek sokoldalúan variálhatóak. A lezser nadrágot simán elsütik a hétköznapi, átlagos összeállításaikban. Egy színes nadrág és fekete felső kombinációja ugyanolyan látványos tud lenni, mint egy virágos egészruha. Az efféle letisztult vonalvezetésű szettek eleganciát, visszafogottságot sugallnak.

 

Köztudott, hogy az időtálló, jól kombinálható, stílusjegyektől független darabokat részesítik előnyben, ezért került fel a listájukra az A vonalú nadrág is, hiszen egy örök klasszikus. Jól mutat a könnyed, egyszerű alapdarabokkal, így tavasszal hű társai lehetnek a visszafogott ingek, blúzok és a blézerek.

A színeket azonban kedved szerint variálhatod. Továbbra is hódítanak a neutrális összeállítások, a bézst és rokonárnyalatait szinte lehetetlen túladagolni. Ám az élénkebb tónusoktól sem kell félni, a semleges szabásokkal megalapozott szerelésekben cseppet sem lőnek túl a célon. Látványos, de nőies lesz az összkép, melynek kapcsán a harsányság legcsekélyebb gyanúja sem merülhet fel.

 

A széles szárú fazon jól bírja a stílusmixeket, és nagyszerűen kombinálható a különféle anyagokkal. Ezért a lazább felsőrészek sem ellenségei, akár egy bőrhatású blézerrel is megtalálhatja a harmonikus összhangot. A változékony időben még előkerülhet a téli szezon egyik nagy kedvence.

A szűkített, magas derékrész szépen karcsúsítja a törzs vonalát, a keskeny derekat különösen jól kihangsúlyozza. Míg az egyenletesen szélesedő nadrágszárak nem feszülnek rá a combokra, ezáltal a csípő vonalát is előnyösen formálják. Optikailag nyújtják az alakot, de ez a hatásuk nem minden esetben érvényesül: a sátorszabású, túl széles és túl hosszú nadrágszárak inkább összenyomják és zömökké teszik az alsótestet.

Azok a fazonok, melyeknek elnagyolt körvonalai egy háromszöget rajzolnak ki, általában tökéletesek a karcsúsításra. A felsőtestet például lefelé fordított háromszöggel lehet derékvonalban keskenyíteni.

A kötött holmiktól sem kell elbúcsúzni, mivel vékonyabb, rövidebb formában nyáron is a köztudatban maradnak. Már tavaly nagy sikert arattak a hasvillantós kötöttek, a francia nők pedig kifejezetten kedvelik ezeket a letisztult apró felsőrészeket. Azért, hogy ne legyen túlságosan merész a megjelenésük, magas derekú nadrággal viselik.

 

A változékony időben a vékonyabb kötött pulóverek szintén előkerülhetnek a szekrényből. A francia nők imádják a kicsit bővebb, lazább fazonokat, melyekben nem kell feszengeni. Természetesen a nőiességet, eleganciát szem előtt tartják, ezért nőies kiegészítőkkel teszik teljessé a megjelenésüket.

 

Az A vonalú nadrág szintén jól mutat a sportosan elegáns szettekben. A magas sarkút ebben az esetben válthatja egy lapos talpú derby fazon vagy edzőcipő. Bármelyiket is választod, kifejezetten sikkes lesz az összkép. Az ilyen szereléseket blézerrel vagy vagány bőrdzsekivel dobhatod fel.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot / Getty Images. 

Képek a cikkben: Edward Berthelot, Streetstyleshooters, Jeremy Moeller 

  • Megosztás:
hirdetés