Nem feltétlenül kell lemondani a kiszemelt nadrágról, ha egy kicsit eláll a dereka. A farmer szűkítése egyszerűen, varrás nélkül is megoldható ezekkel a remek praktikákkal.

hirdetés

Megtalálni a tökéletes farmert szinte lehetetlen, de annyi biztos, hogy hatalmas kihívás. Az, hogy passzol-e a fazon, nem csupán a nadrág stílusán múlik, a szabás, a zsebek elhelyezkedése, valamint a varrás vonala éppúgy beleszól az összképbe. Sokaknak nem is feltétlenül az a problémája a kiszemelt darabbal, hogy túlzottan szűk lenne valahol, esetleg nem adná ki kellőképpen a nőies formákat, inkább az elálló derékrész az, ami bezavar a képbe.

Noha manapság már inkább a magas derekú szabás számít trendinek, még így is előfordulhat, hogy ami combban és fenékben passzol, az a deréknál csúnyán eláll. A tömeggyártású nadrágok esetében ez teljesen természetes, hiszen nincs két teljesen egyforma alak, s akár néhány centi eltérés is elegendő lehet ahhoz, hogy valakin tökéletesen álljon ugyanaz a farmer, ami másnak már bő vagy kényelmetlen. Nem feltétlenül kell az üzletben hagyni a kiszemelt nadrágot, de varrónőhöz sem muszáj elszaladni vele egy kis átalakításért.

Farmer szűkítése varrás nélkül

Az interneten számtalan zseniális divattrükk kering, amelyek nagyban megkönnyítik a dolgunkat. Akad néhány, amely csak egy videó erejéig használható, ám a legtöbb valóban rendkívül hasznos és tényleg praktikusnak bizonyul. A farmer szűkítését a legtöbben varrónő segítségével oldják meg, ám tű és cérna, valamint kimagasló kézügyesség nélkül éppúgy az alakra igazítható az elálló derékvonal.

A videóban látható blogger két trükköt is mutat, noha mindkettő ugyanazon az elven működik. A legjobb, hogy nem csupán az elálló szabásra nyújtanak megoldást, még a megjelenést is felturbózzák egy kicsit. A láncos verzió remek választás, ha lezser eleganciát szeretnél tükrözni a megjelenéseddel. A szett kifinomult stílusérzékről árulkodik majd, ha a farmer hátoldalára kötött lánc színe megegyezik az ékszerek árnyalatával.

A kendő szintén egyszerű, gyors és hatékony megoldásként szolgál, ha kicsit eláll a farmer dereka. A csúszós selyemkendőkre célszerű lehet dupla masnit kötni, hogy napközben is stabilan tartsa a nadrágot. A kendő színével, mintájával mesterien lehet trükközni, ez az apró részlet elképesztően fel tudja dobni az összeállítást, romantikus és sikkes külsőt kölcsönöz.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés