A nadrágválasztás igencsak macerás feladat, nem elég, hogy csinosnak kell lennie, az sem hátrány, ha kényelmes. Jóformán nincs olyan farmer, ami minden ponton tökéletesen passzolna, ám egy egyszerű trükk segítségével pillanatok alatt magadra szabhatod. Nem kell hozzá varrógép, pár perc alatt megoldható a probléma.

hirdetés

Aligha létezik olyan nő, akit ne érne valamilyen bosszúság a farmervásárlás közben. Ezt leginkább arra értjük, hogy szinte lehetetlen olyan darabot találni, ami minden ponton remekül passzol az alakhoz, és még előnyös is a szabása. A legtöbb boltban ugyanazokkal az aktuális trendi fazonokkal lehet találkozni, melyek itt vagy ott, túl bőnek vagy túlzottan szűknek bizonyulnak. Ez a fast fashion és a tömeggyártás korszakában már kicsit sem szokatlan, a legtöbb farmernadrág egy kaptafa, a szabás kicsit sem egyénre vagy bizonyos típusú alakra szabott.

A legtöbbeknek a deréktájék okozza a problémát. A nőies vonalakat leginkább a karcsú derék adja, ám a mai farmerek között bőven akad olyan, ami, ha derékban passzol, a popsin feszül, vagy pont fordítva, és ami jó fenékben és combban, az garantáltan eláll a derekánál. Persze ezt könnyedén lehet orvosolni egy övvel, ám az bizonyos szettekhez kicsit sem illik, hosszas ülőmunkához pedig irtó kényelmetlen lehet, nem beszélve arról, hogy begyűri maga alatt az anyagot, ami különösen zavaró tud lenni egy hosszú nap során.

Könnyű trükk, amivel méretre alakítható az elálló farmer

Egyetlen trükk segítségével méretre szabható a farmer a deréknál, csupán egy vékonyabb úgynevezett gatyagumira és biztostűre van szükség hozzá. A videóban látható módszer azonban nem feltétlenül bírja ki az egész napot, hiába passzol tökéletesen a farmer dereka. A biztosítótű könnyedén szétpattanhat, valamint kényelmetlen is lehet az egész nap során.

Érdemes pár öltéssel rögzíteni a gumit a farmer derekánál, így az garantáltan a helyén marad. Abban az esetben, ha változtatni szeretnél a gumi szorosságán, a gyermeknadrágoknál alkalmazott módszer a legkézenfekvőbb. A videóban látható módon húzz egy gumit a farmer derékvonalába. Varrj egy-egy pici méretű gombot a nadrág két oldalára, belülről, a gumik végéhez. A gumiszalagon vágj ki pár apró lyukat, akkora méretűt, hogy a gomb ne csússzon ki belőle. Ezzel a technikával könnyedén változtatható a nadrág derekának szűkössége, minél beljebb gombolod, annál passzosabb lesz a farmer.

 

Ezekben a trükkökben az a legjobb, hogy egyáltalán nem lesz látható kívülről, hogy bármiféle változtatást eszközöltél a ruhadarabon. Arra nagyon vigyázz, hogy ne vágd át az egész farmeranyagot, amikor a guminak előkészíted a helyet, csupán a belső részt hasítsd meg. Ha fodrozódik a beszűkült anyag, oszlasd el egyenletesen a derékvonalon, így garantáltan észrevehetetlen lesz az otthoni szűkítés. A legtöbb otthoni praktikával ellentétben ezt a trükköt nem szükséges hosszú felsőkkel elfedni, így akár rövid felsőkkel vagy betűrt inggel is bátran párosítható a farmer.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés