A téglalapalkat számára sem lehetetlen a nőies öltözködés, a megfelelő fazonokkal előnyösen formálható az egyenes vonalú sziluett.

hirdetés

Az arányokat figyelembe véve különböző alkattípusok léteznek, a téglalapra emlékeztető sziluett jellemzője az egyenes vonalú törzs és a hangsúlytalan, szögletes csípő. A téglalapalkat számára leginkább a karcsú derékív, valamint a nőies csípődomborulat hiánya okoz gondot az öltözködés során, hiszen kevésbé tagolt a testforma.

Sportos testtípusnak is nevezik a téglalap formájú alakot, ugyanis a vállvonal és a csípővonal szélessége szinte azonos, amelyeket ha összekötünk két egyenes, függőleges vonallal, kiadják a törzset. Nincs kiugró, gömbölyded csípőív, szinte egy vonalban van a mellekkel.

Ezáltal a törzs zömökebbnek tűnhet, még akkor is, ha nincsenek pluszkilók, különösen idősebb korban, amikor a keblek nagyobbak, teltebbek.

Antonia Martínez Vilchez stílusblogger ilyen testtípussal rendelkezik, és imádja a nőies, ámde kényelmes holmikat. Összeállításaiból érdemes inspirációt meríteni!

Nőies öltözködés egyszerű trükkökkel: a téglalapalkat számára ezek a szettek kifejezetten előnyösek

Antonia érzésből öltözködik, nem mindig tudatosan válogatja össze a fazonokat. Előfordul, hogy összeállításaival kihangsúlyozza törzsének egyenes vonalát, de összességében jól trükközik a nőies fazonokkal. A legtöbb szerelése kifejezetten előnyös, gyakran karcsú derekat varázsol magának.

Derékformáló sziluettek

Egy vastag övvel könnyedén megoldható a derék hangsúlyozása, ám egyenes vonalú törzs esetén nincs karcsú ív, amit ki lehetne emelni, ezért érdemes picit csalni a fazonokkal.

Az átlapolt szabás, a karcsúsító V alakú dekoltázs egyaránt szóba jöhet. A lefelé kiszélesedő fazonkialakítások diszkréten elrejtik a szögletes, hangsúlytalan csípőt, ezáltal nőiesebbé és arányosabbá formálják a sziluettet. A kontrasztos szettekkel szintén elérheted a kívánt derékkeskenyítő hatást.

A csípő szélesítésével tagoltabbnak tűnik a testvonal

A színes minták, a hangsúlyos oldalzsebek, valamint az A vonalban kiszélesedő nadrágok, ruhák és szoknyák is segíthetnek abban, hogy optikailag szélesebbnek, kerekebbnek hasson a csípő.

A csípő kiemelésével a derék is keskenyebbnek tűnik, pláne, ha úgy ügyeskedsz a fazonokkal, hogy megfelelően tagolják a felsőtestet.

Egyenletesen bővülő szabások

Érdemes a test legnőiesebb formáit hangsúlyozni, sok esetben a dekoltázs kiemelésével is tagoltabbnak tűnhet a felsőtest. A mell alatti szabás feljebb helyezi a derékvonalat, így a keblek kerülnek fókuszba, mégsem lesz közönséges vagy kihívó az összkép.

Az A vonalban szélesedő szabások nőiesen és előnyösen formálják az alakot. Széles csípő esetén éppúgy ajánlottak, ám a téglalapalkat tagolására éppúgy tökéletes megoldást nyújtanak az öltözködés során, ha a kecses, nőies sziluett elérése a cél.

A mellekre diszkréten, jól elhelyezett zsebekkel, mintákkaql is fel lehet hívni a figyelmet, egyáltalán nem szükséges túlzottan kirakatba tenni a dekoltázst.

Kiemelt képek és cikkfotók: @toyvilchez/Instagram.

  • Megosztás:
hirdetés