A szoknya kifejezetten előnyösen mutat csizmával, ha a megfelelő fazonokat kombinálod egymással. Nem mindegy, hogy miként viseled őket a téli időszakban.

hirdetés

Szoknya csizmával előnyösen, stílusosan

Vannak, akik úgy gondolják, hogy ha minden ruhadarab és kiegészítő önmagában előnyös és divatos, akkor bármilyen kombinációban stílusos, nőies összképet mutatnak. Ám nagyon nem mindegy, hogy a gondosan kiválasztott elemek milyen formában kerülnek össze az öltözékben, a fazonvariációkat éppúgy figyelembe kell venni. A téli időszakban a szoknya és a csizma párosában rejlik a legtöbb hibalehetőség, ugyanis vannak olyan fazonok, amelyek egyáltalán nem passzolnak egymáshoz. Ha rosszul válogatod össze a sikkes holmikat, csorbulhat a nőies összkép.

Videóban mutatja meg a vlogger, miként érdemes kombinálni a szoknyákat a különböző csizmafazonokkal, hogy tényleg előnyös és stílusos legyen az összhatás. Minden szoknya más-más lábbelivel mutat jól, sokszor csak ezeken az apró részleteken múlik a csinos, nőies összhatás.

 

A téli időszakban sokan választják a hosszabb szoknyafazonokat, amelyekben talán kevésbé fáznak a hidegebb napokon. Nagyon népszerűek manapság a ceruzaszoknyák és a lazább, harangfazonú, pliszírozott darabok is. A lábszárközépig érő szabásoktól sokan tartanak, hiszen nem feltétlenül a legelőnyösebb területen vágják el az alakot. Ennek ellenére mutathatnak csinosan, csak nem mindegy, hogy milyen csizmával boronálod össze őket.

Egy midiszoknyához nem érdemes bokacsizmát választani, ugyanis ebben az esetben túl sok tagolást kap a testvonal, avagy optikailag rövidebbnek tűnhetnek a lábak, ha a szoknya mondjuk, a térd vonalánál, míg a lábbeli a bokánál töri meg a hosszanti vonalak folytonosságát. Az alakromboló hatás még abban az esetben is jelentkezik, ha mind a szoknya, mind pedig a harisnya és a csizma sötét tónusú, esetleg fekete. Érdemes olyan csizmát választani, amelynek a szára a szoknya felé közelít, ebben az esetben a lábak nyúlánkabbnak tűnnek, az összkép előnyösen mutat majd.

Miniszoknya mellett sem feltétlenül mutatnak jól a bokafazonú csizmák és bakancsok, különösen akkor, ha színben is elütnek a fekete harisnyától. Az erős kontraszt alakromboló hatása ugyanúgy érvényesül, mint a midifazonok esetében. A legmutatósabb, ha combcsizmával kombinálod a mini darabokat, ez a párosítás ráadásul melegebb és praktikusabb is a hidegben. Ha nincs combközépig érő csizmád, a térdig érő hosszú szárú fazon éppen olyan csinos lesz.

Hosszú szoknyák esetén a problémát leginkább az okozza, ha a hosszabb fazonú csizma szára gyakorlatilag átüt a ruha anyagán. Ez leginkább szűkebb szoknyák vagy egészruhák esetén látványos. Na ilyenkor érdemes előkapni a szekrényből a bokacsizmákat vagy bakancsokat, amelyekkel tényleg csinos és nőies lesz az eredmény.

Kiemelt kép: Streetstyleshooters/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés