A blézer az egyik legsokoldalúbb alapdarab, ami nem csak a nőies, elegáns stílusba fér bele, az utcai divat éppúgy kedveli. Az átmeneti szezonban nagyszerűen kiegészíti a farmeres, a szoknyás vagy az ősziessé varázsolt rövidnadrágos összeállításokat. Bármivel kombinálhatod, a sikkes összeállításoknak csak a képzelet szabhat határt.

hirdetés

A nőies szabású blézerek évek óta töretlenül uralják a kifutókat, a tervezők minden szezonban picit újragondolják a jól ismert klasszikust. Szabásvonal, valamint anyaghasználat terén igazán változatos a paletta, jelen vannak az oversize darabok, ám a szűkített, rövidített, karcsúsított vonalú zakók is. A kínálatban fellelhető blézerek a bukléanyagtól kezdve az egészen vékony szaténig, sokféle verziót felvonultatnak, így igazán van miből válogatni.

A blézer ősszel és télen is hatalmas divat: ezek a kedvenc szettjeink a szezonban

A fekete blézer bármilyen formában bekerülhet a ruhatárba. Lehet oversize vagy karcsúsított, biztos, hogy jól tudod majd variálni. Sokoldalú alapdarab, ezért bármikor előkapható az átmeneti időszakban, csodásan mutat garbókkal, csizmákkal, a melegebb napokon pedig előkerülhetnek a vékony blúzok, csinos felsőrészek. Fehérrel összeboronálva különösen harmonikus lesz az összhatás.

 

A monokróm összeállítások erejét nem szabad lebecsülni, valódi klasszikusnak számítanak, melyek eleganciát, kifinomultságot visznek a szimpla utcai öltözékekbe. A világos árnyalatokra ez különösen igaz. Bár egy tetőtől talpig fehér vagy bézs szerelés kockázatos, a szárazabb napokon mégis belefér. Az árnyalat szélesítő hatását a derékvonal hangsúlyozásával kerülheted el a legkönnyebben. A színharmóniát egy feltűnő táskával törheted meg.

 

A bőrhatású blézerek szavatossága sem járt még le. Az átmeneti szezonban bátran trükközhetsz a különféle anyagokkal, jöhet a csipke, bársony vagy bármi, ami még egy fokkal izgalmasabbá varázsolja a hetvenes évek egyik kedvenc fazonját. Szoknyával szintén jól mutat, a mini- mellett a midifazonok is bekerülhetnek az összeállításba.

 

A rövidnadrág vagányságát, merészségét ellensúlyozza a kockás blézer, ami igencsak visszafogott viseletnek számít. Az ilyen szereléseket bakanccsal, csizmával egyaránt összeházasíthatod, míg a kiegészítők variálása nagy szabadságot ad számodra, hiszen egy ilyen öltözék sokféle kombinációt elbír.

 

A vastagabb, gyapjúból készült zakóknak biztosan hasznát veszed a hidegebb napokban. Sokoldalú darabok, nem csoda, hogy a francia nők úgyszintén imádják. Egyszerű felsőrésszel vagy kötött pulóverrel is variálhatod őket. Bár a blézer elegáns, nem muszáj magassarkúval viselni, összeboronálhatod akár edzőcipővel is.

 

A nőies, romantikus egészruháknak is nagyszerű kiegészítése lehet egy blézer. A virágos, mintás darabokat sem érdemes kihagyni a mókából. A színben harmonizáló zakó igazán mutatóssá teszi a végeredményt.

 

A különleges stílusmixekben éppúgy helyet kaphat a blézer. Ebben a szettben eltérő stílusok találkoznak. Az alapja egy bőrruha, amit egy sportos kapucnis pulóver egészít ki, végül egy blézer teszi teljessé az összképet. A kiegészítők pedig kifejezetten elegáns hatást keltenek.

 

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot / Getty Images. 

Képek a cikkben: Edward Berthelot, Christian Vierig, Streetstyleshooters / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés