A francia sikk alapja egy nőies, olcsó és egyszerű kiegészítő, a kendő ugyanis nem túl feltűnő vagy extra, mégis hatásos. Változatosan és izgalmasan variálható tavasszal, a legegyszerűbb szetteket is feldobja.

hirdetés

A francia stílus sokak szemében egyenlő a luxussal, a kifinomult nőiességgel és az eleganciával. A szofisztikált megjelenéshez azonban nem kell méregdrága holmikat beszerezni. A párizsi sikket követő hölgyek megjelenése mindig olyan finom és könnyed, hogy az ember azt gondolná, extra darabokkal és egyedi holmikkal érik el a lehengerlő összhatást. A franciás öltözködési mód valójában bárki számára elérhető, ráadásul csak szimpla alapdarabok, egyszerű kiegészítők és olcsó apróságok kellenek a harmónia megteremtéséhez.

A francia sikk alapja egyértelműen a selyemkendő, amit rengeteg izgalmas verzióban lehet alkalmazni a tavaszi szezonban. A színes, mintás, finom anyagú kiegészítők még az egyhangú szetteket is izgalmassá teszik, csak szimpla szezonális kulcsdarabokkal kell összeboronálni őket. A kis méretű cicakendők ráadásul viszonylag olcsón szerezhetők be, ha az ember lánya nem egy tervezői, vagy különleges, luxusanyagból, hernyóselyemből készült verzióra vetett szemet. A gyönyörű, változatos és frissítően nőies darabok olcsóbbak a legtöbb hétköznapi kiegészítőnél, és mindezek mellett számos sikkes változatban alkalmazhatók a hétköznapi összeállításokban.

Kép: Jeremy Moeller/Getty Images.

 

A kendő a francia sikk alapja: így variáld tavasszal

Nyaklánc helyett

A szimpla fehér inges, fehér pólós összeállítások egy pillanat alatt életre kelnek, ha egy csinos kis selyemkendő kerül a nyakba. A tavaszi szezonban a színes ruhák mellé sem túlzás egy-egy mintás kiegészítőt viselni, csak arra kell figyelni, hogy a kendő árnyalatai között szerepeljen a szett vezérszíne, így az eredmény harmonikus és stílusos lesz. A kendőt a klasszikus csomózós módszerrel éppúgy a nyakadba kötheted, de masniként vagy szétnyitva ugyancsak viselheted.

Haj és fejdíszként

Nem csupán nyaklánc helyett vetheted be a kedvenc francia kiegészítőidet. A frizurádat is feldobhatod velük, a hatásuk ebben a formában is határozottan tud érvényesülni. Szimplán a copf köré tekerve, de fejfedőként éppúgy mutatós, látványosan felpezsdíti a tavaszi megjelenést.

Táskán

Ha unod az egyszerű táskáidat, egy csinos kis cicakendő segítségével gyorsan új külsőt kölcsönözhetsz nekik. A retikülök is francia stílusban pompáznak, ha egy színes, mintás selyemkendő kerül rájuk. Körbetekerheted a pánton, de az is elegendő, ha az oldalára csomózod.

Kép: Edward Berthelot/GC Images/Getty Images.

 

Öv helyett

A hosszabb, nagyobb méretű kendők akár övként is funkcionálhatnak. A szimpla farmernadrágos szettek egészen más fényben tetszelegnek a színes, vibráló és nőies kiegészítőnek köszönhetően.

Kép: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Kiemelt kép: Jeremy Moeller/Getty Images.

Cikkfotók: Jeremy Moeller/Edward Berthelot/GC Images/Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés