A fejkendő az utóbbi évtizedekben bekerült a mellőzött darabok közé, pedig a kiegészítő sokkal több izgalmat rejt, mint azt elsőre gondolnánk. A hatvanas években kifejezetten felkapottnak számított, és a nosztalgikus divatesszenciáknak köszönhetően a sikkes divatbloggerek ismét felkapták Audrey Hepburn egyik kedvenc darabját.

hirdetés

A fejkendő az ötvenes évek derekán jelent meg a divatban: Christian Dior szívesen kombinálta az álomszép kreációit a kiegészítővel. Később egyre nagyobb népszerűségre tett szert, köszönhetően Audrey Hepburnnek és Jackie Kennedy-nek. A hölgyek valódi divatdiktátornak számítottak, ezért sok nő merített inspirációt a ruhatárukból.

Az elmúlt években a kendőt azonosították a régies, öreges megjelenéssel, ezért szinte sosem láthattunk a csinos, sikkes szerelésekben. Bár volt egy apróbb visszatérése a kétezres évek elején, igazán hangsúlyos trenddé, akkor nem tudott válni. Ám idén ősszel a Dior tervezője újragondolta a New Look klasszikus fazonmegoldásait, visszahozta az anyagpazarló szabásvonalakat, és a fejkendőt, amelyet napszemüveggel kombinált.

Audrey Hepburn kedvenc kiegészítője ismét hódít: a fejkendő így lesz sikkes

A kiegészítő már nyáron megjelent a felhozatalban, ősszel pedig még több üzletben csíphetjük el a színes, mintás darabokat. Elsőre furcsának tűnhet, ám mégis roppant praktikus, hiszen nem rontja el a frizurát, mégis színesebbé, mutatósabbá teszi a megjelenést.

 

A fejkendő magában hordoz egy kis eleganciát, valósággal megelevenednek a szemeink előtt a hatvanas évek sikkes hölgyei, akik nőies ruhákban, napszemüveggel és apró retiküllel ücsörögtek a közeli kávézóban.

 

Természetesen a kendő nem csak az elegáns összeállításokban mutat jól, mivel számtalan módon variálható, így a sportosabb kreációkkal is könnyen házasítható. Nem muszáj, hogy takarja az egész fejet, megkötheted a tarkó alatt, így kilátszik a frizura.

 

Akár az arc melletti tincsek is kikandikálhatnak, ez csak még lazábbá, nőiesebbé teszi a megjelenést. Ebben a szerelésben keverednek a nyolcvanas-kilencvenes évek fazonmegoldásai a modern divatelemekkel. A kiegészítők apró nüanszként jelennek meg, mégis fontos a szerepük.

 

A bőrhatású kreációkkal is jól mutat, hiszen a fényes anyagok csak még izgalmasabbá varázsolják a szerelést. Az efféle kelmék az őszi divat kihagyhatatlan elemei.

 

Az elsőre unalmasnak tűnő fekete pantalló és fehér ing kombinációját a fejkendő teszi igazán látványossá.

 

A kiegészítő az egyik legnagyobb őszi-téli trendnek számít, ezért érdemes kipróbálni különféle stílusokban. Jól mutat kötött felsővel, kardigánnal vagy vagány bakanccsal. A megkötésével is könnyedén játszadozhatsz, ettől igazán frissé válik a végeredmény.

 

Kiemelt kép: Christian Vierig / Getty Images. 

Képek a cikkben: Edward Berthelot, Christian Vierig, David Dee Delgado / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés