Tévhit, hogy a divatos frizurák órákig készülnek, nagyon sok egyszerű viselet akad, amit pillanatk alatt el lehet készíteni. Néha egyetlen kendővel is fel lehet dobni a megjelenést. Nem kell bonyolult procedúrára gondolni, a szimpla copf köré tekerve, vagy a fonatba applikálva éppúgy trendi és különleges külsőt eredményez az apró részlet. Ezeket a variációkat bármikor össze tudod dobni, a sikkes eredmény garantált!

hirdetés

Sokan nem tesznek különbséget a szezonok között a hajukat illetően, csupán a ruhatár darabjait variálják évszaknak megfelelően. Egyetlen apró trükkel azonban nem csupán különlegessé válhat a hajviselet, tökéletesen passzolni fog a tavaszi és nyári vidám, könnyed és nőies stílushoz is. Egy szép selyemkendőben rengeteg lehetőség rejlik, miután már a nyakon viselve túlzottan melegnek hat, ideje, hogy átkerüljön a frizurába.

Divatos frizurák kendővel, egyszerűen

Pár mozdulattal feldobhatod a hosszú tincseket, ha belekomponálod a kontyba vagy copfba a kendődet. Minél színesebb, különlegesebb darabot választasz, annál extrább lesz az összhatás. Érdemes a selyemkendő árnyalatát és mintázatát az aznapi szetthez igazítani, így különösen kifinomult, stílusos lesz az eredmény.

A hosszú hajból percek alatt fonat készülhet úgy, hogy még fonni sem kell hozzá. A trükk a kreatív kézmozdulatokban rejlik, amelyek könnyedén lekövethetők a videóból. Arra azért nem árt figyelni, hogy hosszú tincsek esetén nagyobb méretű kendő használata ajánlott, míg egy rövidebb fazonnál inkább kisebb verziót érdemes beleügyeskedni.

 

A tökéletes alacsony copfhoz nem kell hajgumi sem, a kendő kellő lazaságot hagy a szálaknak, az összkép nem kelt lelapult hatást. Bár a selyemanyag könnyedén csúszhat, így meglehet, hogy napközben pár alkalommal újra el kell végezni a pár másodperces műveletet, ez nem okoz különösebb macerát. Mivel könnyű mozdulatokat kell hozzá elsajátítani, akár tükör nélkül is kivitelezhető a frizurakészítés. A selyemkendő hatalmas előnye, hogy amikor végighúzod a hajadon, gyönyörűen lesimítja a kiálló szálakat, így letisztult, elegáns eredmény érhető el.

 

A magas copf idén talán sikkesebb viseletnek számít, mint eddig bármikor. Egyetlen apró trükk segítségével elérhető, hogy legyen tartása a frizurának, miközben a kiegészítőnek köszönhetően az összkép még divatosabbnak hat. Akár rövid, akár hosszú kendővel variálva érdemes kipróbálni ezt a viseletet, sokkal nőiesebb lesz az eredmény.

 

Kiemelt kép: Christian Vierig/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés