A nőies körömcipő évtizedeken keresztül az elegáns megjelenés egyik alapkelléke volt. Aztán a trendek között megjelentek a vastagabb sarokkal, talppal ellátott lábbelik, melyek apránként háttérbe szorították a klasszikus fazont a reflektorfényből. Valójában sosem ment ki a divatból, a stílusmixelő trendeknek köszönhetően pedig bármivel kombinálható.

hirdetés

A kecses vonalvezetésű körömcipő nem feltétlenül tartozik a legkényelmesebb lábbelik közé, ám kétségtelen, hogy nőiessé, finommá teszi a megjelenést. Szebbé, karcsúbbá válik tőle a sziluett, jó hatással van a tartásra és optikailag nyújtja a lábakat. Manapság pedig már vannak kifejezetten kényelmes darabok, a zselés talpbetétekről nem is beszélve, melyek megkönnyítik az efféle topánok viselését.

A magas sarkú fazon már hosszú évtizedek óta megtalálható a nők ruhatárában. A népszerűsége az ötvenes években szökött az egekbe, amikor Roger Vivier, a híres francia cipőtervező megalkotta a vékony sarkakat. Az általa készített kiegészítőiért valósággal rajongtak a nők, még II. Erzsébet királynőnek is alkotott lábbelit, egyidőben pedig Christian Dior személyes cipőtervezője volt. A luxusdivatház manökenjei minden alkalommal Vivier cipőben léptek a kifutóra.

A tűsarkúőrület egy időre csillapodott, amikor megjelentek a platformos lábbelik. A hódításuknak Manolo Blahnik vetett véget, aki visszahozta a finom vonalvezetést, ezzel beírta magát a divattörténelembe. A kecses holmik népszerűsége azóta sem csökkent, ami többek között Christian Louboutinnak köszönhető. A körömcipő minden szezonban előkerül, csupán a színek, díszítések változnak.

Minden stílusban megállja a helyét a nőies körömcipő: így viseld sportosan és elegánsan

A klasszikus fazon sokáig csak az elegáns megjelenésben kapott helyet. Még manapság is sokan viselik kosztümmel, nadrágkosztümmel vagy estélyivel az időtálló magas sarkú lábbelit. Ám a finom kiegészítők manapság már éppúgy helyet kaphatnak a sportosabb, modernebb, hétköznapibb összeállításokban.

 

Az utcai divat bizonyos elemei nagyszerűen mutatnak körömcipővel, csodás kiegészítése lehet például a farmeres szereléseknek. A bő szárú nadrágot úgyszintén feldobja, ez a fazon nagyon felkapott idén, ezért megéri kipróbálni a két kreáció kombinációját.

Színek, minták tekintetében úgyszintén változatos a paletta. Ha inkább a klasszikusokat kedveled, akkor nagyszerű választás lehet egy nude vagy fekete színű kreáció. Ám az izgalmasabb variációk kedvelői a színes, díszített darabok között válogathatnak. Ezek már önmagukban remek stílusfűszernek számítanak, ha pedig a cipellő tónusa összecseng a retiküllel, akkor még szebb lesz az összkép.

 

Kiemelt kép: Streetstyleshooters / Getty Images. 

Képgaléria képei: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés