A hanyagul sikkes őszi szettek a legmegengedőbbek az edzőcipővel kapcsolatban, tulajdonképpen a sportos lábbelik bármelyikével képesek harmonikus egyensúlyt teremteni, a letisztult utcai sneakerektől kezdve a tornacipőkig. Az utcai elegancia több lezserséget megenged, mint a magasabb szintű, alkalmi, kifinomultabb változata, de a kényelem mellett a nőiesség is érvényesülhet az öltözék és a kiegészítők megfelelő kombinációjával.

hirdetés

Bizonyos szettek valóban jól működnek edzőcipővel, nőies elemekkel is remekül összeboronálható a sportos lábbeli. A hangsúly az arányok eltalálásán van, attól függően, hogy vagány vagy lezseren nőies utcai szerelésről van szó, érdemes azon stílusjegyek felé billenteni a mérleg nyelvét, amelyeknek domináns szerepet szánunk.

A laza összeállításokban nem csak a cipő tűnhet fel sportos elemként, baseballsapkával, retró farmerfazonnal tovább fokozható a lezser hangulat. Ebben az esetben pont elég, ha a finom színharmóniában jelenik meg a nőiesség, a lábbeli árnyalata összecsenghet a táskával, míg a nagyobb felületeken megvalósítható a monokróm színhasználat. Ettől rendezettebb, kifinomultabb, átgondoltabb lesz a szerelés, ami eleve megalapozza a sikkes összhatást.

Szoknyával, ruhával megkomponált őszi szettek esetén érdemes a nőiességre nagyobb hangsúlyt fektetni, még akkor is, ha edzőcipővel boronálod össze az említett darabokat. A színritmus ilyenkor is roppant fontos, de ugyanígy sok múlik a harisnya megválasztásán.

A vékony, áttetsző nejlonharisnya a megfelelő, a bordázott, kötött anyagú verziók, illetve a leggingsek inkább slampossá vagy hanyaggá teszik az összképet. Hogy ne lógjon ki a lóláb, színes, pasztelles, lenge anyagú öltözékhez testszínű, míg letisztult, fekete-fehér megjelenéshez fekete tónusú harisnyát viselj. A nyáriasabb szoknyák mellé mindenképp testszínű verziót érdemes választani.

A sportcipő vagány stílusát a derekat hangsúlyozó övvel, nőies táskával, blézerrel, kendősállal és nappali viseletre alkalmas, visszafogott ékszerekkel ellensúlyozhatod. A színek összjátéka alapvető fontosságú, ami alól a smink sem lehet kivétel. Jó, ha a rúzs passzol az öltözékben megjelenített színárnyalatokhoz, és minden apró részlet összecseng.

Divatos őszi szettek edzőcipővel: a lezser nőiesség alapelvei

A hanyagul nőies összkép nem azt jelenti, hogy nemtörődöm módon összedobált darabokból áll a szerelés, és nem is az ápolatlanságra utal a kifejezés. Érdemes alapul venni a francia nők stílusát, akik szeretik a könnyed, kényelmes összeállításokat, megjelenésük pedig gyakran azt a látszatot kelti, hogy csak úgy magukra kaptak valamit és gyorsan megfésülködtek, miközben nagyon adnak a stílusos összhangra.

Gyakran jóval több munka van az ilyen outfit mögött, de még sincs túlbonyolítva a látvány. A lezser utcai elegancia mellőzi a zavaró díszítőelemeket, többnyire a színekkel, anyagok textúrájával játszik, és a lágy esésű, laza szabásokat sem veti meg.

 

A stílusmix lényege, hogy a nőies, az elegáns és a laza, vagány sikk elemei egyszerre érvényesülnek, de semelyik sem megy a másik kárára. Egy ilyen szett maximum egy vagy két feltűnő elemet bír el, összességében átlátható, légies, nincs benne semmi mesterkéltség, kimért precizitás és erőlködés. Legjobban passzolnak hozzá a most divatos nadrágkosztümök, melyek igencsak jó barátságot ápolhatnak az edzőcipővel.

Egy csinos, színes garbó blézerrel kombinálva, egy derékban megkötős szafaristílusú zakó, vagy akár egy bőrhatású nadrág is lehet a központi eleme. A hanyagul nőies szettek pont azért rezonálnak a sportosan vagány edzőcipővel, mert sallangmentesek, elvetik a felesleges cicomát, és viselőjüket könnyed, közvetlen stílussal, mégis határozott kisugárzással ruházzák fel.

A képgalériánkban látható szettek az őszi divat népszerű darabjait vonultatják fel sportosan nőies összeállításokban.

 

Kiemelt képek:Edward Berthelot/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés