Különféle stílusú farmernadrágok keringenek most a kínálatban, a klasszikus és a retró fazonok is megjelennek az őszi divat terítékén. Ám, nem feltétlenül csupán a divattrendek számítanak, az sem mindegy, hogy milyen szabás mutat jól az adott alakon. Az új szezon felhozatala kifejezetten szerencsés, a legtöbb szabás előnyösen formálja a sziluettet, és még feszengeni sem kell bennük.

hirdetés

Minden szezonnak megvannak az aktuális trendjei, az állandó változás pedig a farmernadrágok fazonján éppúgy megfigyelhető. Bár a kilencvenes évekből és a korai kétezres évekből is sok fazont átemelt a divat a jelenbe, a csípőszabás szerencsére nem jön vissza, csupán rétegtrendként bukkan fel alkalomadtán.

A farmerdivat esetében általában meghatározóbbak a fazonok, mint a színek, és bár sok változat közül lehet válogatni, melyek vagánnyá vagy éppen sikkessé teszik a megjelenést, szinte mindig akadnak közöttük alakromboló megoldások, melyek simán feláldozzák a divat oltárán az arányos, előnyös megjelenést. Az efféle daraboktól érdemes óvakodni.

Az idei őszi divat ebből a szempontból szerencsésnek bizonyul, mivel a legtöbb divatos szabás előnyösen formálja az alakot. Számos stílusban és szettben megjelenhetnek ezek a farmernadrágok, irodai, nőies hétköznapi, és lezser szabadidőszettek éppúgy összeállítható velük.

 

A legdivatosabb farmernadrágok idén ősszel: ezek a nőies fazonok tarolnak

A magas derekú nadrágok rendkívül előnyösek

A magas derekú fazonok már hosszú idők óta biztos helyet foglalnak el a toplisták élén, ami nem véletlenül alakult így. Roppant nőiessé formálják az alakot, kiemelik a derékvonalat és a popsit. A megfelelő kiegészítőkkel párosítva bármilyen stílusú farmernadrág nőies összképet tud teremteni.

A szélesebb szárú fazonok kényelmesebbnek bizonyulnak szűk társaiknál, ráadásul a redős, tapadós, bevágó látványnak szintén búcsút inthetsz a lazább szabásnak köszönhetően. Nagyon csinosak, abszolút a karcsú derékra helyezik a fókuszt.

 

Az egyenes szárú darabok is lehetnek csinosak

Az egyenes szárú verzióról sokan azt gondolják, alakromboló hatással bír, ám ez cseppet sem igaz. Az egyenesen szabott fazonok esetén is számos lehetőség közül lehet válogatni, a zsebek nagysága, állása, a nadrág színe és a derékmagasság szintén befolyásolja az eredményt.

Roppant kényelmes választás a hétköznapokon, de az irodában szintén megállja a helyét, lezser szabása ellenére is. Blézerrel és magas sarkú cipővel, esetleg csizmával párosítva sikkes, nőies összképet teremt.

 

A baggy nagyon megosztó, ám kifejezetten stílusos

A baggy szabás sok nőnél teljesen kiveri a biztosítékot. A hiphop zenei műfaj kötelező eleme ez a rendkívül bőven varrott, laza viselet. Nem csupán a Step Up-filmekben volt menő, manapság a baggy nadrágok trendje újra szárnyra kapott, és bármilyen hihetetlen, csinos és sikkes megjelenést kölcsönözhet a megfelelő kiegészítőkkel összeboronálva.

Noha első ránézésre olyan, mintha két mérettel nagyobb farmert viselne az ember lánya, remekül kiemeli a derékvonalat és a fenék területét. Vastagabb combok esetén zseniális választás. Érdemes ingekkel, csinos blúzokkal kombinálni, miközben a kiegészítők lehetnek sportosabb, egyszerűbb darabok. Ettől kifejezetten egyedi és stílusos lesz a megjelenés.

 

Az A vonalú szabás a legnépszerűbb a farmernadrágok között: csodásan karcsúsítanak ezek a fazonok

Az A vonalú nadrágokról ódákat lehetne zengeni. Ez a retró fazon csodásan kiemeli a nőies formákat, nyújtja és karcsúbbnak láttatja a sziluettet. Magas sarkú cipővel kombinálva alakformáló hatása még inkább felerősíthető. Habár a legtöbben kosztümszett formájában vásárolják meg ezeket a nadrágokat, és elegáns anyagú, finom verziót választanak, az A vonalú farmer éppen annyira sikkes megjelenést kölcsönözhet.

Érdemes blézerrel, ingekkel és blúzokkal társítani, valamint az ékszerekkel sem kell fukarkodni. Ennek köszönhetően a hétköznapi nadrág egy elegáns, kifinomult darabbá avanzsálhat.

 

A cropped szabás manapság roppant sikkes

Gyerekként a legtöbben megtapasztalták, hogy egy-egy kedvenc nadrágnak búcsút kellett inteni, mert az már „bokavillantós”. Ez jelentette azt, hogy bizony-bizony kinőttük az adott darabot, ám bármilyen furcsa, felnőttként ez inkább trendinek számít, semmint cikinek. A cropped, vagyis magasan vágott fazonok rendkívül sikkesnek számítanak manapság.

Érdemes mamafazont beszerezni, ha már cropped farmernadrágról van szó. A kissé bővebb, lazább szabás remekül mutat a rövidebb szárhosszal, kiemeli a karcsú bokát és nőiessé formálja az alakot. Annak ellenére, hogy kifejezetten csinos, roppant kényelmes is, így akár lazább, hétvégi összeállításokba is belekerülhet.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Cikk képei: Edward Berthelot/Streetstyleshooters/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés