Annak idején szinte minden nő gardróbjában ott lapult egy csinos pöttyös ruha, manapság pedig újra szárnyra kapott a vidám, játékos minta trendje. Bár a divat rengeteget változott az elmúlt időszakban, a retró láz nem veszít népszerűségéből, csak kissé modernebb formában jelenik meg a hétköznapi divatban. A pöttyös motívum hiába feltűnő, roppant elegáns lehet, ha ízlésesen adagolod.

hirdetés

Az ötvenes-hatvanas években a hatalmas szoknyarésszel szabott, pöttyös ruhák szó szerint meghódították az utcákat, valamint a divatlapokat is. Minden nő imádta a vidám, feltűnő és különleges darabokat. Lehetett piros, fekete, barna és zöld, bármilyen árnyalatban sikkesnek számított, a lényeg annyi volt, hogy pöttyös legyen.

Az elmúlt időszakban sokan a minimalizmus jegyében áttértek az egyszínű, egyszerűbb szerelésekre, ezt pedig megfejelték a monokróm párosításokkal. Ennek ellenére egyetlen minta még mindig a toplista élén tudott maradni, szinte mindenki kockás kiegészítőket, felsőket, kabátokat viselt.

A nyári időszakban azonban más szabályok érvényesülnek a divat terén, a vidámabb, feltűnőbb motívumok simán elférnek a hétköznapi szetteken is. A cuki pöttyök így újra teret hódítottak maguknak, a nyár közeledtével itt az ideje beszerezni pár vidám, sikkes retró darabot. Hiába feltűnő darabokról van szó, nem csupán a hétvégi kiruccanáson érdemes bevetni ezeket a különleges holmikat. A munkába járós napokon szintén érdemes bevállalni őket, hiszen még a jókedvet is megalapozhatják.

 

Egy pöttyös ruha nőiessé varázsol

Nem véletlen, hogy annak idején a divatmagazinok tucatjával tolták a pöttyös ruhás fotókat a gyönyörű modellekről. A hétköznapi életben rendkívül stílusos viseletnek számítottak ezek a bohókás, kontrasztos holmik, egy idő után pedig a dizájnercuccokon is felbukkantak a pöttyök. A Dior, valamint a Chanel bevállalta az estélyi ruhák esetében a feltűnő motívumot.

A híres nők szó szerint imádták a pöttyös ruhákat. A divat nagyasszonyai, mint Diana hercegné és Marilyn Monroe gyakran választották a nőies, ízléses darabokat. Bár mára átalakultak már a fazontrendek, az idő múlásával az egykor sikkes, retró stílusok újra és újra megjelennek az utcákon.

Kiemelt kép: Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés