Az őszi sminkdivat talán még sosem volt ennyire bájos és vonzó. A szezonban jellemzően a sötét színek, mély tónusok, hangsúlyos szemfestések érvényesülnek, ám idén a sminkmesterek szakítottak a hagyományokkal. Csupa lágy, kellemes tónust emeltek be, a bordó és a barna mellett helyet kap a zöld, a rózsaszín és egy csipetnyi csillogás.

hirdetés

Az elmúlt szezonokban eléggé háttérbe szorult a smink, a rúzsokat pedig még a leghűségesebb sminkelők is kihagyták a rutinból. Hosszú idő után ismét fontos szerepet kapnak a makeupok a megjelenésben, ehhez igazodva sok színnel dolgoztak a szakemberek. Szakítottak a korábban már megszokott színpalettával, új árnyalatokat emeltek be a köztudatba, melyek felfrissítik a megjelenést.

Színes és csillogó az őszi sminkdivat

A fő irányvonalak szépen kapcsolódnak a tavaszi, illetve a nyári sminktrendekhez. Kivételesen nincs éles váltás, hiszen a sminkmesterek és a már megszokott módokon emelték ki az arc adottságait. A tavaszi-nyári időszakban a feltűnő színek voltak reflektorfényben, a bájos tónusoktól most sem kell elköszönni.

Hangsúlyos ajkak

A rúzsok az őszi sminkek legfontosabb elemei. A korábbi trendekkel ellentétben most nem a bordó és rokonárnyalati hódítanak, hanem a vibráló, vidám színek. Előveheted a kedvenc rózsaszín vagy narancsssárga rúzsod, esetleg kipróbálhatod a pirosat. A feltűnő ajakfestést visszafogott szemsminkkel ellensúlyozhatod.

Csillogó részletek

A csillogó szemsmink és a kissé eltúlzott highlighterhasználat eddig csak a bulikban hódított, ám a sminkmesterek úgy gondolták, hogy az apró kövek, csillámos szemhéjpúderek a hétköznapi sminkből sem maradhatnak ki. A bevállalósabbaknak mindenképp ki kell próbálni a szem köré felhelyezett köveket, a szolidabb megjelenés kedvelői pedig csillámporos szemhéjpúderrel próbálhatják ki a trendet.

Ragyogó szájfények

A matt rúzsokkal éveken keresztül szinte semmi sem tudta felvenni a versenyt. Ám most méltó vetélytársuk érkezett, hiszen visszatértek a szájfények, melyek vadító, csábos hatást garantálnak. A színezett verziók mellett újra a kínálatban vannak az átlátszó gélek, melyek visszafogottan nőiessé teszik a megjelenést.

Bájos arcpír

Sokáig a bronzosító és a highlighter kombinációja ékesítette az arccsontot, ám ősszel ismét előkerül a pirosító. A klasszikus, bordós, pirosas tónusok mellett az üde rózsaszínről sem szabad elfeledkezni. Elképesztő lesz vele az összkép!

Zöld szemfesték

A nyolcvanas évek nosztalgikus hatása még mindig érződik, hiszen a szemsminkek nagy része feltűnő árnyalatokkal készül. A népszerű kék mellett a zöld kúszott be az aktuális trendek közé. A kissé hideg szín jól passzol az évszakhoz, miközben remekül kiemeli a tekintetet.

 

 

Kiemelt kép: David Becker / Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés