A metálszínű ruhák évről évre visszakerülnek a divat vérkeringésébe. Idén télen és a jövő évben már nemcsak azoknak a kedvenc darabjai lehetnek, akik imádják a figyelmet a táncparketten, hanem akár a visszafogottabb ízlésűek hétköznapi szettjeiben is megjelenhetnek nőies és ízléses divatkellékekként.

hirdetés

 

A csillogó metallic trend , mint meghatározó öltözködési stílus, a hetvenes években debütált a divatban. Gondolj csak a kissé feszülős, aranyszínű, trapéz szárú nadrágokra vagy dresszekre, melyek a diszkók nagy slágerfazonjai voltak. Azóta folyamatosan felbukkan a divatban ez a stílusjegy.

A kilencvenes években például a technozenei kultúrában bukkant fel, akkoriban igencsak megszaporodtak az ezüstszínű, műbőr ruhák, de a fémszínek kedvelői tudják, hogy ennél jóval nőiesebb megnyilvánulásai is vannak a metáltónusok divatjának. A kétezres évek elejére már kevésbé specifikus formában kerültek be a divatba a csillogó, ezüstös és aranyló felületek, mégpedig az utcai viseletben.

A metálszínű ruhák már nőies szettekben is megállják a helyüket

Leggyakrabban az ezüst és az arany nemesfémek színeit viseljük magunkon. De ezeken kívül számtalan változatban találkozhatunk velük a divat világában. Tulajdonképpen bármilyen szín idetartozhat, ha megkapja jellegzetes, fémes felületre emlékeztető csillogását.

Tudjuk, hogy a metálos ruhák esetében nehéz visszafogott szettekre gondolni, hiszen önmagukban a fényűzést és a látványosságot tükrözik ezek a holmik. Azonban, ha kicsit egyszerűbb vonalon mozognál velük, akkor javasolt neutrális színekkel párosítani őket, úgy mint a fehérrel, és egyéb bézs színekkel.

Az ezüst tökéletes harmóniát alkot a szürke árnyalataival, de meglepő módon olajzölddel kombinálva sem harsány. A fekete pedig szinte minden esetben praktikus választás, ugyanis csak még inkább kiemeli, kontrasztba helyezi például az arany ragyogását és fényességét.

 

Az ezüst- vagy aranyszínű ruhaneműk nagyjából úgy viselkednek az öltözéken belül, mint az ékszerek. Van, hogy egy letisztult blúzhoz elég csupán egy ezüst nyakéket vagy egy csillogó táskát választani, hogy a szett egy kis ragyogást kapjon.

A metálszínek túlzó halmozása azonban olcsó, közönséges hatást kelthet. Lehet kicsit merészebbnek lenni a fényes anyagokat illetően, viszont érdemes színharmóniába helyezni a fémes árnyalatokat, hogy ne váljanak giccsessé vagy zavaróvá.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés