A bőrből vagy műbőrből készült dzsekik, táskák és csizmák, persze, minden tavasszal előkerülnek, de most ennél változatosabb repertoárt tartogat számunkra a divat.

A műbőr anyagok egyre megtévesztőbbek, így nem csodálkozunk azon, hogy az elmúlt években felértékelődtek a divat világában, különösen a 100%-ig állatbarát verziók. Tavasszal óriási löketet kapunk a bőrhatású kiegészítők és ruhadarabok trendhullámából, ami jóval többet ígér a szűk nadrágoknál és a miniszoknyáknál.

A hetvenes-nyolcvanas évek stílusjegyeit helyezi előtérbe ez az irányzat, így terítékre kerülnek a műbőr midi- és maxiruhák, a fényes lakkbőr nadrágok, a retró ingek és blézerek, a bőrhatású trencskó kabátok, valamint az A-vonalú szoknyák és a kevésbé testre tapadós nadrágok.

Idén a bőrcuccok dögösek és nőiesek, de egyre inkább eltávolodnak a korábbi sztereotípiáktól. Már nem feltétlenül csak arra valók, hogy a szexuális kisugárzásunkat erősítsük velük, sőt, kifejezetten stílusbakinak számít az olcsó hatás. Az alábbi képek tökéletesen tisztába teszik az új trend alapjait, sőt, remek ötletekkel szolgálnak tavaszra.

Bőr vagy műbőr, idén egyre megy, hiszen a minőségi, bőrhatású anyagokat már szinte meg sem lehet különböztetni az állati eredetű bőröktől.

Az állatminták, különösen a hüllő- és leopárdmotívumok azért megmaradnak, de ezek már csak festett textúraként jelennek meg a divatos ruhadarabokon és kiegészítőkön.

A hetvenes-nyolcvanas évek divatjegyei nagyon erősen megmutatkoznak a szabásokban, illetve abban, hogyan és mivel kombináljuk idén a bőrcuccokat.

Színes verzióban szintén remekül mutatnak a nőies bőrruhák.

A fekete, bőrhatású nadrág még akár elegáns is lehet, a vintage hangulatú overall pedig úgy dögös, hogy cseppet sem közönséges.

Kiemelt kép: Daniel Zuchnik/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés