Az őszi divatot a kettősség és az eltérő stílusok keveredése, találkozása jellemzi. Ám az átmenet most nem egy szetten belül történik, hiszen az összeállításokban szépen megfigyelhetők az egyes irányzatok stílusjegyei. Hosszú idő után ismét visszatértek a kifejezetten nőies elemek, melyek erősebben vannak jelen, mint az elmúlt szezonokban bármikor.

hirdetés

Az utóbbi években főként a kényelmes nadrágok, vastag pulóverek, oversize fazonok és lezser stílusok uralták az őszi divatot. Korábban kifutón sosem látott darabok jelentek meg a bemutatókon, és egy egészen rövid időre még a mackónadrág is divatelemmé avanzsált. Bár a hanyag lazaságot még nem teljesen engedték el a tervezők, idén sokkal nagyobb szerep jut az elegánsabb fazonoknak. Így hát, itt az ideje elköszönni a kapucnis pulóvertől, és felkapni egy elegáns kabátot!

A különféle stílusok keveredéséről szól az őszi divat

Már az év elején látszott, hogy nagyon nőies lesz az őszi-téli felhozatal. A tervezők sok színnel, légies kelmével és izgalmas elemmel dobták fel a különleges szabású darabokat. Előkerültek rég elfeledett megoldások, ám a kissé maszkulin divatelemek sem hiányozhattak a kifutóról. Ez a kettősség igazán különlegessé varázsolja a repertoárt.

Nyolcvanas évek stíluskavalkádja

A nyolcvanas évek trendjeit senkinek sem kell bemutatnunk, hiszen az elmúlt szezonokban folyamatosan hozakodtak elő a tervezők a korszak népszerű fazonmegoldásaival. Ám most nem csupán a válltömés, nadrágkosztüm és a mamafarmer gazdagítja a felhozatalt, mivel megérkeztek a csillogó, kivágott ruhák, a harsány színek és a merész, bőrhatású darabok. Az évtized legnőiesebb darabjait ültették át modern köntösbe a tervezők.

Modern nőiesség

Az oversize pulóvereket, bő nadrágokat az alakkövető, púderszínű ruhák váltják fel. Ezekhez csatlakozik a fűző és a peplumszabás. A különféle díszítőelemekről sem szabad elfeledkezni, mint a tollakról, fodrokról, masnikról és a csillogó részletekről.

Helló, fekete!

A kis fekete időtálló klasszikus, annak ellenére, hogy az elmúlt években viszonylag ritkán került elő. A feltűnő színek átvették az irányítást, így a sötét tónus háttérbe szorult. Ám az árnyalat képes az újdonság varázsával kecsegtetni, hiszen a változatos fazonoknak, anyagoknak köszönhetően remekül feldobja a megjelenést. Egy flitteres fekete ruhára senki sem mondhatja, hogy unalmas.

Ballonkabát minden mennyiségben

Az őszi divat must-have darabja a ballonkabát, ám a jól ismert klasszikusok mellett most sok formában feltűnik. A tervezők képzelete valósággal szárnyalt, hiszen mindenféle kivágásokkal, csatokkal varázsolták érdekesebbé a felöltőt, nem beszélve a szoknyákról, ruhákról, melyek úgy festenek, mintha a kabát egy részéből szabták volna őket.

Minél élénkebb, annál jobb

A fekete szín ismét feltűnik a toptrendek között, de ez nem jelenti azt, hogy a vibráló, már-már neonba átcsapó árnyalatoktól el kellene köszönni. A szövegkiemelő filcek tónusaira hasonlító darabok maradnak, és remekül feldobják a borongós, hideg őszi időjárást. Ha biztosra szeretnél menni, akkor válaszd a rózsaszínt.

A nadrágkosztüm szezonja

A maszkulin divat alapja a nadrágkosztüm, ami szintén klasszikus. A szexis, villantós darabok mellett jelen vannak a kicsit formálisabb, inggel, mellénnyel vagy nyakkendővel viselhető kreációk, melyek vagányságot csepegtetnek a megjelenésbe.

Lovaglóstílus

A tervezők szívesen merítenek ihletet a népszerű sportokból, elég csak a teniszszoknyára gondolni .Ősszel a rakott kreáció mellett a lovaglás során viselt fazonok kerülnek elő. A színpaletta úgyszintén erre reflektál, hiszen sok barnával, zölddel és bézzsel találkozhatunk.

 

Kiemelt kép: Pietro S. D’Aprano, Karwai Tang, Victor Boyko / Getty Images. 

Képek a cikkben: Estrop, Kristy Sparow, Dominique Charriau, Pascal Le Segretain, Pietro S. D’Aprano, Karwai Tang, Victor Boyko, Slaven Vlasic / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés