A bőrhatású ruhadarabok idén nagy figyelmet kapnak, szinte minden kollekcióban felbukkannak az őszi-téli szezonban. Sokoldalúságuk megkönnyíti, hogy kedvükre lavírozzanak a nőies, vagány, és a kényelmesen elegáns, smart casual stílus között. Ráadásul abszolút kortalan kreációk, hiszen számtalan fazonverziót felvonultatnak.

Volt idő, amikor a bőrhatású cuccok az olcsóság szimbólumai voltak, ám ma már inkább a környezettudatos, állatbarát divat kedvelt anyagai, és nem feltétlenül jelentenek egyet a rossz minőséggel.

Egyre több nívós márka építi be kollekcióiba a bőrutánzó, ám minőségi anyagokat, melyek most különösen menőnek számítanak a szezonban, az eredeti bőrből készült csizmák, kiegészítők és ruhadarabok mellett.

Bőrhatású ruhadarabok a szezon kedvencei

A high és fast fashion márkák egyaránt rákaptak a bőrhatású ruhadarabokra, vagyis olcsóbb és drágább kategóriákra is rábukkanhatsz, ha beleszerettél az új trendbe. A hetvenes évek irányzattal még inkább hangsúlyt kapnak ezek a kreációk, melyek szerencsére sokrétűen variálhatóak.

 

Az egybeszabott bőrutánzó ingruhák mellett a lakkbőr hatású nadrágok, kabátok is népszerűek a hideg szezonban, de a bőrszoknyák, sőt a bőringek és –blézerek is megszaporodtak a kínálatban. Az sem baj, ha egyszerre két-három ilyen kulcsdarab uralja az öltözékedet, de farmerral, és selymes tapintású, könnyed anyagokkal is jól mutatnak az efféle kreációk. Inspiráló képeket mutatunk, melyek segítenek, hogy ráérezz az új divatirányzatra!

Kiemelt kép: Christian Vierig/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés