A bőrhatású nadrág már-már belopta magát a nélkülözhetetlen őszi-téli alapdarabok közé, újabb és újabb fazonok jelennek meg a kínálatban. Az aktuális szezonban kissé más a felhozatal, megerősödött a bővebb szabású, széles szárú verziók uralma.

hirdetés

A mamafarmer új alternatívája lett a lezserebb kialakítású bőrhatású nadrág, de a retró hangulatért felelős A vonalú fazonok is egyre népszerűbbek a divatban. Nemcsak a választék, hanem a nadrágok kihasználhatósága is jóval sokoldalúbb, mint korábban, hiszen a bőrutánzó anyagok roppant változatosak, ugyanakkor az uralkodó fekete és barna szín mellett más tónusok is felkerültek a palettára.

Kétségkívül a magas derekú szabások vezetik a toplistát, melyek többsége lazább szárakkal és lágyabb eséssel rendelkezik, ezáltal jó barátságban áll a bokacsizmával és bakanccsal. A répafazonok, valamint a szűk pantallók sem vonultak teljesen háttérbe, hosszú szárú csizma viselésekor sokan ezeket a darabokat választják.

Bőrhatású nadrág sikkesen: ezek a fazonok most a legnépszerűbbek

A bőrhatású nadrág régóta kering a divatban, és mostanra egészen kibővült a fazonok skálája. A farmerekre jellemző mom szabás műbőr változatban is roppant népszerű, az efféle megoldások sokféle stílusban variálhatóak.

A klasszikus egyenes és A vonalú szárak szintén felkapottak a szezonban. Az előbbi szépen hangsúlyozza a csípőt és a popsit, a combokra viszont nem feszül rá annyira, mint a korábbi, szűkített megoldások. Az utóbbi csodásan karcsúsítja a derekat, az egyenletesen bővülő szárak pedig optikailag nyújtják az alakot. Ám vigyázat, a sátorszabású, bokavillantós változatok inkább összenyomják a lábakat.

 

Az enyhén A vonalú, bővebb szárú fazonok esetén érdemes lágyabb esésű bőrhatású anyagot választani, ezáltal nem kelt merev hatást a nadrág. Szűk garbóval, rövidre szabott megkötős, vagy derékig érő kabáttal kombinálva igazán nőies összképet mutat.

A trapézszabású és színes darabokkal könnyedén megteremtheted a vintage hangulatot, műszőrme bundával, lakkbőrhatású kabáttal, esetleg pilótadzsekivel vagy zakóval összeboronálva tökéletesen hozzák a múltidéző stílust.

A bőrutánzó nadrágok már régóta túlléptek a vagány, rockos megjelenésen, egyes fazonoktól ugyanis a nőies elegancia, illetve a sportos lazaság sem áll távol. A lezserebb, bővebb kialakítás megnöveli a variálhatóságukat, hiszen a magasabb szárú csizmák és bakancsok is kényelmesen elférnek alattuk.

Kiemelt képek: Edward Berthelot/Getty Images.

Képgaléria képei: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés