A maszk az elmúlt időszakban az életünk szerves részévé vált, mondhatni, ez lett a legtöbbet viselt „kiegészítő”. A divathét számos új ötlettel szolgált arra, hogyan lehet új szintre emelni olyasvalamit, ami szükséges és hasznos, de alapvetően semmi köze a stílusos esztétikához. Kreatívabbnál kreatívabb megoldások születtek.

hirdetés

A koronavírus nemcsak az emberek megszokott mindennapjait változtatta meg, hatására a divat világában is számos fordulat következett be. A legtöbb esemény elmaradt, és sokan döntöttek úgy, hogy idén a megszokottól eltérő módon fogják szemléltetni a jövő évi kollekciót. Egyes divatházak az online követhető bemutató mellett döntöttek, míg mások prezentációkat tartottak, amelyeken csak meghatározott számú vendég vehetett részt. Így a New York-i divathét alatt megszokott őrületet idén nélkülöznünk kellett.

Az elhúzódó járványhelyzetben nem maradt el az összes divatesemény, hiszen számos bemutatón részt vehettek a meghívottak, természetesen a biztonsági előírásokat betartva. Ennek része a távolságtartás, valamint a maszk viselése.

Így viselték a maszkot sikkesen New Yorkban

A bloggerek és hírességek megpróbáltak minél többet kihozni a jelenlegi helyzetből, így igazán kreatív maszkviselési megoldások születtek. Egy-két darab valóságos mestermű, amely ténylegesen megállja a helyét kiegészítőként. Bár az arcmaszk elég sokat kitakart a vendégek vonásaiból, az összhatás szinte minden esetben kifogástalan lett.

A maszkviselésnél nem a flancolás a lényeg, ám pár ötletes megoldással igazán egyedivé tehető, amire remek példákat hozott a New York-i divathét. Ha kíváncsi vagy, hogyan viselték a divatimádók sikkesen a maszkot, akkor lapozd végig a galériát.

 

Kiemelt kép: Daniel Zuchnik / Getty Images. 

Képgaléria képei: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés