A zenés edzés nem csak fizikailag, hanem mentálisan is hasznos lehet a monoton hétköznapokban. Ugyanis amellett, hogy alaposan átmozgatja az izmokat, még kikapcsolódást és szórakozást is biztosít. A kalóriaégető torna nem a lötyögésről szól, de a hangulatos dalok megadják a kellő lendületet, és könnyedén rávesznek a mozgásra.

hirdetés

 

Habár úgy tűnhet, hogy a szórakozásé itt a főszerep, véletlenül se gondoljuk azt, hogy a befektetett munkának nem lesz gyümölcse. Ez a kardió edzés ugyanis az egész testet átmozgatja. Tökéletes választás, ha meg akarsz szabadulni néhány fölösleges kilótól, vagy meg szeretnéd előzni, hogy húsvét után szűkös legyen a nadrág. A comb és más lábizmok mellett a fenék is megkapja az alakformálást segítő terhelést, sőt, a kar és a felsőtest szintén bekapcsolódik a gyakorlatokba. Ennél a tornánál tényleg bebizonyosodik, hogy minden hozzáállás kérdése.

Ha már eleve úgy vágsz bele az edzésbe, hogy nincs kedved hozzá, mert hosszú volt a hét, kisült az agyad a stressztől és a fáradtságtól, de úgy érzed, muszáj megtenned magadért, a célodért, akkor kelletlenül fogsz mozgolódni, és hamar beleunsz.

Ám, ha nem a kalóriaégetésre koncentrálsz, hanem hagyod, hogy magával ragadjon a zene, és kiseperjen minden feszültséget belőled, óriási lendülettel fogsz dolgozni, hiszen nem elvégzendő feladat, hanem kikapcsolódás lesz számodra az edzés, akármilyen kemény. Ez sokkal jobban fog motiválni téged, mintha összeszorított foggal azt mantrázod, hogy muszáj megtenned, mert múlt héten is kihagytad a mozgást, és csak most van időd rá.

A kalóriaégető, zenés edzés fitten tart és felpezsdít

Ebben a videóban a korai kétezres évek legütősebb slágerei biztosítanak kedvet a mozgáshoz. Énekelni talán kevésbé, de ütemre táncolni annál inkább alkalmas a tréning. Amíg más testedzéses gyakorlatsorok közben esetleg nehéz koncentrálni, és már azt számoljuk vajon hány perc lehet még hátra, addig ez a mozgássor a zene erejével megtölt lendülettel és sokkal nagyobb kitartással lehet a végére érni.

 

Kezdőknek és haladóknak egyaránt jó választás, hiszen az sem gond, ha nem tudod pontosan leutánozni a zenés videóban látott elemeket. Mivel rengeteg táncos mozdulatsort vonultat fel, akár improvizálhatsz is, minta csak a táncparketten lennél. A lényeg, hogy élvezd, és küzdd végig azt a 15 percet. Amennyiben gyakorlottabb vagy az edzések világában, akkor pedig épp ideje lecserélni a monoton mozgáselemeket sokkal izgalmasabbakra. 

Mielőtt belevágsz, ne feledkezz meg a bemelegítésről sem. Még egy ilyen szórakoztató edzés során is fontos tetőtől talpig átmozgatni az izmokat és az ízületeket, nehogy lesérüljenek. A végén pedig végezz el néhány nyújtógyakorlatot.

Ne félj átadni magad az örömteli táncnak, engedd el magad bátran, és ne spórolj a csípőmozgással! 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés