A zumba elnevezés nem csak egy latin ritmusokra épülő táncot, hanem aerobic lépésekkel kombinált fitneszprogramot is takar. Sokan emiatt tévesen úgy gondolják, hogy valamiféle tingli-tangli, ugri-bugri torna, ami inkább szórakoztató, mint megterhelő. Pedig okozhat meglepetést, különösen a feszesedni és fogyni vágyóknak!

hirdetés

A zumbaedzés ma már sokféle mozgásformából áll, hiszen vízben, vagy súlyzókkal végezhető gyakorlatokat csoportosító fajtái egyaránt akadnak. Sőt, az idősebb korosztályt, valamint a bulihangulatért lelkesedőket megcélzó zumbafitnesz sem hiányzik a palettáról.

A Strong by Zumba mesteredzője, Aurelio Figari kardió mozgáselemekkel turbózta fel az egyébként is lendületes edzést, így ez a program tökéletes kalóriaégetésre, feszesítésre, illetve az állóképesség javítására. Ez a gyakorlatsor garantáltan felpörgeti a pulzusodat és a vérkeringésedet, emellett a napi gondokat is kiűzi a fejedből.

Dinamikus zumba otthonra

Bemelegítő gyakorlatokkal indul a zumbaedzés, ami inkább egy nyolcvanas évekbeli aerobikórára hajaz. A jól felépített feladatsor a test minden porcikáját átmozgatja, de különösen a lendületes lábemelések, kitörések, és bokszoló mozdulatokkal kombinált ugrálások emelik meg a pulzust.

 

Kar-, comb- és farizom-erősítő tornagyakorlatokból sincs hiány, de ugyanúgy dolgoznak a hasfal és a hát tartóizmai. A ritmikus edzésnek köszönhetően azonban, visz magával a lendület, egy percig sem érzi azt az ember, hogy szívesen kiszállna az egészből. Akadálymentes, nagy térre szükséged lesz, de eszközökre nem.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés