A retró irányzatok hatalmas lendülettel törtek utat maguknak az aktuális divatban, a legtöbb trend a múltidéző, nosztalgikus holmikra épül. A hetvenes évek merész, ütős stílusa sokakat inspirál mind a mai napig, ez a lány például nap mint nap az akkoriban viselt ikonikus darabokban megy ki az utcára. A TikTokon imádják az öltözködéssel kapcsolatos videóit, amelyeket apró trükkökkel tesz roppant különlegessé.

hirdetés

A hetvenes évek stílusa inspirálja a tiktokkert

Manapság sokat változott a társadalom a divat szempontjából, sokkal elfogadóbbak az emberek a különc, egyedi megjelenést illetően. Sőt, felértékelődött a személyes stílus a trendek által diktált sémákkal szemben. Korábban minden korszakot meghatározott egy-egy ütős, erőteljes trendvonal. Ez ugyan ma sincs másként, ám a retró fazonok, minták és az ikonikus holmik visszatérése sokkal színesebbé, izgalmasabbá teszi a kínálatot.

Noha a boltok leginkább az aktuálisan divatos cuccokkal vannak feltöltve, aki nem szeretne felülni a divathullámra, bőséggel válogathat a retró repertoárból. Az öltözködésünk nem csupán a divatérzékünkről árulkodik, a személyiségünkből szintén felfed egy-egy szeletkét, ahogy az ízlésünkről is képet ad.

A hetvenes éveket leginkább a hippikorszakként emlegetik. A laza, feltűnően mintázott és bohém ruhadarabok elképesztően izgalmassá, egyedivé varázsolták a külsőt. A tiktokker egyik ötletes videójában az amerikai iskolákban jól megszokott évkönyvfotózáson keresztül mutatja meg az ütős, különleges szetteket. A manapság sikkes ruhák és kombinációk hasonló eredményt kínálnak, miközben a hetvenes évek fazonjai, mintái egyénenként eltérő külsőt kölcsönöztek viselőjüknek.

 

Ezekkel a stílusos holmikkal könnyedén lehet vagány, nőies, letisztult, kislányos és elegáns is megjelenés, miközben a laza, bohém külső sem áll távol a hetvenes évek divatja kínálta lehetőségektől.

A virágok, a trapéz fazon és az izgalmas minták jellemezték az akkori divatot. A bő ujjak és a szélesedő szárú nadrágok nem csupán elképesztően stílusosak, de előnyösen formálják az alakot is. Ez a fiatal nő abszolút hűen tükrözi öltözékeivel a hetvenes évek stílusát, és láthatóan kifejezetten kényelmesen, felszabadultan érzi magát a múltidéző darabokban.

 

A Levi’s farmernadrág hihetetlenül trendinek számított a hetvenes években, de manapság sem lehet mellényúlni az ikonikus fazonokkal. Az egyszerű alapdarab számtalan módon variálható, gyakorlatilag bármilyen stílusban megjelenhet a hétköznapi szettek részeként.

 

Nem csupán a farmernadrág volt divatos a hetvenes években, számos más fazon és anyag hódította meg a korszakot. Ennek köszönhetően bátrabban lehet válogatni a múltidéző holmik sokaságából.

 

A különböző darabokat nagyon könnyű kombinálni egymással, a hetvenes években a mintás mintással is simán belefért. Lehet, hogy manapság megfordulnak az utcán egy hasonló szett láttán. Könnyedén úgy nézhet ki az ember lánya, mint aki abból a korszakból teleportált. Ennek ellenére tény, hogy roppant sikkesnek hatnak a retró összeállítások.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés