A ’70-es évek divatja újult erővel tért vissza idén, az év eleje óta pedig az is bebizonyosodott, hogy nagy hatást gyakorol a retró stílus kedvelőire.

hirdetés

Bár a nyolcvanas-kilencvenes évek trendjei sem tűntek el nyomtalanul, idén tavasszal és nyáron főként a hatvanas és hetvenes évek divatja lesz az irányadó, ennek hatására pedig egy kicsit átformálódik a retró stílus.

Előtérbe kerülnek az említett korszak meghatározó fazonjai, színei és mintázatai, melyek abszolút támogatják a nőies szettek összeállítását. A hetvenes évek stílusjegyei ismét reflektorfényben vannak, ám ezúttal nem csak a hippikorszak jellemzőit eleveníti fel a divat. A vagány és nőies jellemzők egyaránt beleférnek a múltidéző szettekbe, sőt, nem csak a nosztalgiának szentelt viseletek, hanem a retró elemekkel fűszerezett modern öltözékek is kimagaslóan népszerűek.

Ismét felkapott lett a ’70-es évek divatja: a retró stílus kedvelői ezekre a darabokra mondanak igent

Sok virágmintás anyag most a hetvenes évek színhasználatát és hangulatát eleveníti fel.

Akárcsak az akkori divatban, idén is népszerűek a kordbársony és a színes, kötött anyagok. A bőrcuccokat azonban már réges-régen felváltották a bőrhatású holmik, ma már a hasított bőr felületét utánzó anyagok sem mennek ritkaságszámba.

A retró vonalon elterjedt egyedi mintázatú és hangulatú kötött mellénykék, pulóverek és kardigánok azt a hatást keltik, mintha a nagymama kötötte volna, a blúzok és ingek gallérjai pedig éppúgy nagy hangsúlyt kapnak az öltözékekben, mint hajdanán.

A hetvenes évek divatja számos nőies ruhadarabot emel ki a tömegből, ilyen például a mintás blúz, az ing- és blúzruha, a trapéznadrág, az A vonalú midiszoknya, vagy a derékhangsúlyos overall, az efféle nosztalgikus fazonok jelentik most a retró stílus sava-borsát.

Nemcsak a virágminták, hanem a fodrok éppúgy kedvelt díszítőelemek idén, a zsabós blúzok kiemelt figyelmet kapnak a szezonban.

A rakott szoknya, a hosszú szárú csizma, valamint a bőrhatású zakókabát szintén népszerű tagja a múltidéző trendeknek, ahogy az A vonalú gombos miniszoknya, a kertésznadrág és a kötényruha sem tűnik el nyomtalanul.

A hatvanas-hetvenes évek stílushangulatát megidéző egyszerű A vonalú miniruhák, a mintás maxi fazonú dresszek, a bővülő szárú farmerek és a rojtos dzsekik is nagy figyelmet kapnak idén, ezekkel a darabokkal könnyedén kialakítható a nőies vintage stílus.

Az állatminta, a hímzés és a patchwork ugyancsak felbukkan a kínálatban, de nemcsak a mintázatokkal, hanem a színekkel is bátran játszadozhatsz.

A hetvenes évek stílusjegyeit autentikusan és modern dizájnba ültetve, elszórtan is megjelenítheted az öltözékedben.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés