Anne Hathaway igazi retró ladyként tündököl a Vogue címlapján, az ikonikus frizura és a menő, stílusos szettek szó szerint egy időutazásra invitálják a divatrajongókat. A gyönyörű színésznő a negyven felé közelít, az idő múlása azonban nem sok nyomot hagyott a megjelenésén. Ez az anyag legalább annyira izgalmas és különleges, mint ő maga.

hirdetés

Anne Hathaway manapság a divat világában is igen kapós, a magazinok szinte vetekednek azért, hogy divatajánló fotósorozatot készíthessenek vele. Színészi alakításain kívül beérett stílusérzékével is vonzza a figyelmet, a vörös szőnyegen felvonultatott szettjeire a szakma is elismerően bólint.

Lassan nem telik el úgy hét, hogy ne bukkanna fel valahol a neve. Az, aki évekkel korábban látta a famernadrág-szoknya kombinációját, valószínűleg sosem gondolta volna, hogy egyszer divatikon válik belőle. Az évek alatt kifinomultabb, nőies ízlésre tett szert, nem véletlen hát, hogy a divatszakma is felkapja a fejét, ha megjelenik valahol. Most a Vogue Hong Kong címlapján szerepel, na de nem is akárhogy!

 

Anne Hathaway a Vogue címlapján: a színésznő igazi retró díva

A retró hangulat egyáltalán nem véletlen, ugyanis most mutatták be Anne Hathaway legújabb filmjét. Az Armageddon Time pedig az 1980-as években játszódik. A fotósorozat kapcsán számos látványos darab került elő, kezdve a rikítóan sárga bundakabáttól egészen a bőrhatású lila blézerkabátig.

A platformtalpú cipő, a csillogó harisnya és a magasra fogott copf sem feltétlenül a mai divat elemeit sorakoztatja fel, mégis simán megállja a helyét a 2022-es toplistán is. A bőrkesztyű különösen ikonikus és izgalmas eleme volt a szetteknek, a retró hangulat abszolút átjön a Vogue fotósorozatából.

Még talpig párducruhában és látványos, flitteres pinkben is elképesztően nőies és sikkes a színésznő, olyan finomsággal és bájjal viseli az ütős ruhadarabokat. A letisztult háttér előtt szinte sziporkázó ékszerek, a strasszok, szegecsek, flitterek és az eleven színek mind különleges hangulatot teremtenek. A hatvanas-hetvenes évek fazonjai gyönyörűen érvényesülnek Dan Jackson fotóin.

A színésznőhöz úgy passzol ez a divatkorszak, mintha egy időkapun keresztül csöppent volna közénk. Látszik, hogy abszolút azonosulni tud ezzel a vintage stílussal, szinte életre kelti a régi divatmagazinok hangulatát.

Tény, hogy Anne Hathaway korábban elkövetett néhány divatbakit, mára azonban egészen átalakult a stílusa. Ízlése, ezzel együtt pedig megjelenése is sokat finomodott, nőiesedett, még a harsány, feltűnő holmikban is egy igazi díva látszatát kelti. Nem fél átlépni saját határait, ha kell, a divatfotók terén is bevállalós.

Anne Hathaway úgy gondolja, a divat akár nagy volumenű társadalmi változások kulcsa, eszköze is lehet, hiszen sokakhoz eljut, és megvan hozzá az ereje.

Kiemelt kép: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic/Getty Images.

Cikkfotók: Dan Jackson/Vogue.

  • Megosztás:
hirdetés