Tilda Swinton stílusa sokféleképpen jellemzhető, de az, hogy hétköznapi lenne, a legkevésbé sem süthető rá, és nem csak azért, mert a dizájnerruhák megszállottja.

hirdetés

Tilda Swinton a divatbemutatók visszatérő törzsvendége, aki nemcsak a felhajtás és a társasági élet miatt látogatja ezeket az eseményeket, hanem a dizájnerruhák lelkes rajongójaként, szakértői szemmel vizslatja végig a kollekciókat, új szerzemények után kutatva.

Ő az a típus, aki úgy tekint a divatra, mint egyfajta művészetre, önkifejezésében pedig erős vonalat képviselnek az egyéniségét tükröző, formabontó darabok. Hozzá hasonlóan azonban a stílusa sem egysíkú, finom érzékkel keverednek benne a klasszikus, időtálló, a nőies és maszkulin, valamint az extravagáns elemek, melyeket sohasem meghatározott sémák, inkább hangulati sugallat alapján választ ki a divatházak széles repertoárjából.

A 62 éves színésznőnek érzékeny szenzorai vannak ahhoz, hogy kiválogassa a divat olvasztótégelyéből a különleges vizuális élményt nyújtó kreációkat, ráadásul mesteri szinten balanszíroz a szélsőségek mezsgyéjén.

Tilda Swinton nem mindennapi megjelenésére már sok évvel ezelőtt felfigyelt a divatszakma, a luxusmárkák és a neves magazinok is szívesen dolgoznak vele olyan fotósorozatok összeállításán, amelyek elrugaszkodnak a valóságtól, illetve művészi ábrázolásmóddal, lírai hangulattal bírnak.

Ahogy a színésznő stílusa, úgy a róla készült divatfotók sem keltik a sekélyesség látszatát, általában olyan ruhákban kapják lencsevégre, amelyek nem állnak távol sokrétű egyéniségétől, ugyanakkor gyakran ráerősítenek az őt körüllengő titokzatosságra.

Tilda Swinton kiváló stílusérzékkel válogat a dizájnerruhák közül

Az Oscar-díjas színésznő imádja azokat a márkákat, amelyek nem zárkóznak el az újfajta látásmódoktól, és nem csupán a trendeket veszik alapul, hanem a karakteres stílusjegyekre is nagy hangsúlyt fektetnek. A Loewe, a Chanel és a Schiaparelli háza táján már törzsvásárlónak számít, de a feltörekvő divattervezők kínálata elől sem zárkózik el, nagyra becsüli a művészi érzékkel megáldott tehetségeket.

 

Talán kevesen tudják, hogy Tilda Swinton előkelő, gazdag családból származik, így a dizájnerruhák iránti szenvedélye az ő esetében cseppet sem jelent egyet a rongyrázással. Az már ránézésre lejön mindenki számára, hogy nem egy tipikus hollywoodi díva, és az öltözködését sem pusztán a figyelemfelkeltés vágya mozgatja.

Kizárólag olyan divatkampányokban vállal szerepet, amelyek közel állnak a saját, egyéni stílusához, így abszolút hiteles reklámarc. Évekig volt a Chanel múzsája és nagykövete, a márka iránti szeretete azóta sem szűnt meg.

A Chanel 2023-as haute couture tavaszi kollekciójának bemutatóján is feltűnt Párizsban, stílszerűen egy csillogó bomberdzsekiben jelent meg, amit a divatház idei kollekciójából választott.

Az alapvetően férfiaknak tervezett ruhák közül is szívesen válogat, a kötött mellényre és az alatta viselt kapucnis topra a Fairisle 2023-as őszi-téli kollekciójából tett szert, a skót származására utaló kilt pedig a Charles Jeffrey Loverboy márka repertoárjából való.

Ám a nőies ruháktól sem idegenkedik, a tavalyi Marrakech-i Nemzetközi Filmfesztivál ceremóniáján egy hozzáillő boleróval kiegészített, könnyed Chanel ruhában jelent meg.

A Chanel 2023-as előzetes kollekciójában feltűnt ingruhát többször is viselte már, mivel szereti a kényelmes, ugyanakkor látványos fazonokat, ez a darab különösen passzol hozzá.

A Schiaparelli festett selyeminge egy igazán különleges darab, nem véletlen, hogy Tilda Swinton lecsapott rá. Az egyedi díszítésű cipő szintén a márka tavalyi kínálatában bukkant fel.

A 2022-es BFI Londoni Filmfesztivál gáláján egy lezser, csillogó Chanel szettben tette tiszteletét.

A tavalyi velencei filmfesztivál sajtótájékoztatóján a Loewe darabjaiban jelent meg, melyek már a 2023-as divatot vetítették előre.

A Chanel 2022-es tavaszi haute couture kreációit egy az egyben úgy öltötte magára, ahogy a kifutón látta.

Tilda Swinton azonban a kreatív öltözködés híve, így az eltérő dizájnerruhák összeboronálását is zseniális szintre emelte. A Chanel 2019-es ingruháját például nadrággal együtt viselte, a Lanvin oversize ballonkabátját pedig sikerült igazán nőies szintre emelnie.

A vörös szőnyegen gyakran a Chanel és a Haider Ackermann valamely letisztult vagy éppen nem túl szokványos kreációjában szokott megjelenni, de sokszor bukkan fel az Alaïa extravagáns fazonjaiban is.

A Chanel 2021-es csipkeruhája messziről olyannak tűnik, mintha egy absztrakt festményből lenne kiszabva, ezzel a kis különlegességével pedig remekül passzol a színésznőhöz.

A Chanel lenge kaftándresszét leginkább egy medencés partin tudnánk elképzelni, Tilda Swinton viszont egy filmpremier alkalmával kapta magára.

Az Undercover dizájnos kreációja a színésznőn valahogy jobban áll, mint a modellen, a drámai körítés nélkül ez egy egészen csinos darab.

A Haider Ackermann 2011-es szettjét kissé újragondolta Tilda Swinton, és milyen jól tette! Övvel kiegészítve jobban mutat a szaténból készült ruha és nadrág párosa.

A képgalériában még több izgalmas összeállítást láthatsz a színésznőtől, aki szenvedéllyel válogat a neves divatházak kollekcióiból.

Kiemelt képek: Gary Miller/Wirelmage/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

Cikkfotók: @swinton_style/Instagram.

  • Megosztás:
hirdetés