Elsa Schiaparelli legendás divatháza az elmúlt években újult erővel tért vissza a legnépszerűbb luxusmárkák táborába. A francia divatház kreációi a hírességek kedvencei, még akkor is, ha néha túlságosan merészek. A Schiaparelli még az aranyból készült testrészeket is úgy tudja tálalni kiegészítőként, mintha a világ legtermészetesebb dolga volna mondjuk, egy fül alakú medál.

hirdetés

Elsa Schiaparelli a 20. század egyik legkiválóbb tervezője volt, aki különleges látásmódjával megváltoztatta a francia divatot. Coco Chanel egykori vetélytársa imádta a szürrealista elemeket, szerette megbotránkoztatni az embereket. Az egyik leghíresebb kreációja a Salvador Dalíval közösen megalkotott Skeleton dressz, melynek a varrásai hasonlítanak a bordákra és a medencecsontra.

A csontok mellett a különféle testrészek is gyakran jelentek meg a kollekcióiban, 1939-ben például egy olyan blézert alkotott, melynek a díszítőeleme a tüdő volt. Ezek sosem voltak tolakodóak, finoman, gyöngyökkel, arannyal, ezüsttel tálalva jelentek meg. Imádta ábrázolni a ruhakreációin a szürrealista elemeket, egyik leghíresebb alkotása egy rózsákkal kiegészített darab, melyet két női arc sziluettje tesz teljessé.

 

A divatház az utóbbi szezonokban visszatért a gyökerekhez, mivel a pazarló anyaghasználat, a nyolcvanas évekre jellemző túlzó fodrok, válltömések mellett megjelentek az aranyból készült testrészek, melyek a legváratlanabb helyeken bukkannak fel.

A Schiaparelli divatos kiegészítőit emberi testrészek ihlették

A sort a muszkliruhaként elhíresült pink színű kreáció nyitotta, mely tavaly debütált a kifutón. A kreáció pillanatok alatt kidolgozott hasizmot és karizmokat varázsol a viselőjére. Ezek után szinte egymás után bukkantak fel az izmos felsőrészek, melyek merev anyagból készültek. Az új repertoárban pedig már az aranyozott kockahasöv is megjelent.

A kockahas után következtek a fülek, melyekkel egy ruhát ékesített a divatház. Természetesen nem álltak meg itt, mivel minden fül végére egy arany színű fogat applikáltak.

A mellek sem maradtak ki a repertoárból. A kínálat felsorakoztat különleges mellvérteket, illetve olyan kiegészítőt is, mely egy gyermekét tápláló anyát ábrázol. Kétségtelen, hogy elképesztően merész és látványos.

Elsa Schiaparelli egyik kedvenc motívuma a szem volt, sokszor készített olyan ékszereket, amelyek ezt ábrázolták. A francia divatház nem törte meg a hagyományt, manapság már kapható szemformájú napszemüveg és fülbevaló is. Emellett gyakran felbukkan a motívum különféle ruhadarabokon.

A divatház a cipőket éppúgy különleges módon díszíti. A legtöbb lábbelit arany színű lábujjak egészítik ki.

A kiegészítők szerelmesei bőven találhatnak különlegességeket a márka kínálatában: akadnak füllel díszített nyakláncok és szívvel megbolondított fülbevalók is a gyűjteményben.

 

Kiemelt kép: Stephane Cardinale – Corbis / Getty Images. 

Kép a cikkben: Taylor Hill / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés