Tilda Swinton igazi egyéniség, és ez rendszerint az öltözködésében is megmutatkozik. Nem az általános konvenciók és elvárások szerint alakítja ruhatárát, megjelenését inkább a maximális önazonosság jellemzi. Ettől persze, még nem veszi semmibe az elegancia alapelveit, csupán a saját ízlésén keresztül megszűrve értelmezi azokat. A színésznő ismét a velencei filmfesztivál üde színfoltja, ezúttal a frizurájával is meglepetést okozott.

hirdetés

A 61 éves Tilda Swinton stílusát nehéz lenne behatárolni. A színésznő nem a klasszikus értelemben vett hollywoodi díva, ritkán látni tökéletesen megkomponált frizurával vagy grandiózus estélyiben. Kedveli az eleganciát, ám nem riad meg a merész, sokszor kicsit meghökkentő kreációktól sem. A vörös szőnyeges eseményeken legtöbbször izgalmas ruhaválasztásával kelt feltűnést.

Tilda Swinton kanárisárga frizurával keltett feltűnést a filmfesztiválon

Már szinte hagyomány, hogy a velencei filmfesztiválon mindig felhívja magára a figyelmet a színésznő. Két évvel ezelőtt aranyszínű, egyedi maszkokat vitt kiegészítőnek, az izgalmas darabok remekül harmonizáltak a letisztult összeállításaival. A frizurájával úgyszintén feltűnést keltett, rövid tincseit eperszőkére festette, és tupírral varázsolta izglamasabbá a fodrásza.

A legújabb filmje, a The Eternal Daughter szerepel a versenyprogramban, ezért a sztár sem hiányozhat a filmfesztiválról. Szokásához híven izgalmas szetteket válogatott össze. Első nap egy Chanel egészruhát választott, ebben indult el fagyizni. A ruha kifejezetten egyszerű szabású, ám a bő kialakítás és a fodros díszítés egyedivé teszi a szimpla zsákfazont. Afféle lenge nyári szerelés, amiben nem érzi magát kényelmetlenül az ember lánya.

 

A városnézős szettet egy kalappal tette még stílusosabbá a színésznő, így nem csak megóvta az erős napfénytől, hanem el is rejtette a kíváncsi szemek elől az új, sárga sávokkal feldobott frizuráját. Tilda Swinton régóta ragaszkodik a svédszőke árnyalathoz, illetve a rövid fazonhoz, de időnként kitalál valami újítást, amivel felpezsdítheti megjelenését. Ezúttal neonsárga tincsekkel tarkította a fodrásza a megszokott alapszínt, a két tónus pedig nem mosódik össze lágyan, hanem élesen elkülönül egymástól, amitől még izgalmasabb az összkép. Olyan, mintha egy-egy hajvéget festékbe mártottak volna. Az új hajviselet pedig remekül passzol a színésznő egyedülálló stílusához.

Az új frizuráját egy laza, mégis elegáns összeállítással tette hangsúlyosabbá. A Loewe csapata tervezte meg a szettet, Tilda gyakran választ a márka kínálatából. Kedveli a laza szabású, oversize ingeket, sokszor még a vörös szőnyegre is ilyen lenge fazont választ.

 

Bár a sárgára festett tincsekkel már rögtön első nap meglepetést okozott, a féloldalasan fésült hajfazon nem volt túl izgalmas. A vörös szőnyegre már egy feltűnőbb frizurával érkezett a színésznő. A kuszán összeborzolt, kócosan beszárított hajstílus szélfútta, vagány hatást keltett, és ez izgalmas kontrasztot vitt az alapvetően elegáns, letisztult megjelenésébe.

A színésznő egyszerűbb szabású ruhát választott a különleges hajviselethez. A kreációt Haider Ackermann tervezte, aki Tilda Swinton egyik kedvenc dizájnere, számos alkalommal viselte már az általa megalkotott ruhákat. Most egy lila darabra esett a választása, ami tetőtől talpig csillog. A ruha remekül passzolt a színésznő arcszínéhez.

 

Tilda Swinton most egyszerűbb ruhadarabokat válogatott össze, és inkább a hajával hívta fel magára a figyelmet. A fazon igazán merész, ahogyan azt már megszokhattuk a színésznőtől. Elöl hosszabbra hagyta a fodrásza a tincseket, oldalt pedig egyszerűen felnyírta. Már önmagában látványos ez a frizura, ám a sárga tincsek még inkább fokozzák az extravagáns hatást.

 

Kiemelt kép: Kate Green / Getty Images. 

Képek a cikkben: Jacopo Raule, Franco Origlia, Stefania D’Alessandro / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés