Tilda Swinton nem csak színészi tehetségével, hanem öltözködésével is rendre kivívja magának a figyelmet, hiszen stílusa nem mondható épp egyhangúnak, vagy túlságosan hétköznapinak. A ruhatára annyira színes, hogy a sárga és a zöld legszokatlanabb árnyalatai is megtalálhatóak benne.

hirdetés

 

Tilda Swinton a mindennapokban és a vörös szőnyegen is igazi egyéniség. Nem csak a filmszerepeiben, a való életben is olyan, mint egy kaméleon. Ez leginkább az öltözködésében nyilvánul meg, színes stílusa ugyanis jól tükrözi sokrétű kreativitását.

Különcsége a megjelenésében is rögtön szemet szúrt az embereknek. A színésznőről nehezen mondanánk meg, hogy hatvanéves, kisugárzása, eleganciája és divatérzéke éppolyan időtálló, mint a kortalan személyisége.

Tilda Swinton stílusa éppolyan színes, mint az egyénisége

Öltözködése annyira sokoldalú, hogy nehéz lenne összefoglalni pontosan, milyen stílust is képvisel a színésznő. Az elegáns, részletgazdag estélyik és a kigombolt nyakú, felgyűrt ujjú laza ingek viselete egyaránt jellemző rá. Az egyedi fazonok mellett azonban még szembetűnőbb, hogy milyen gyakran visel élénk színeket, vagy választ olyan árnyalatokat, amelyek csak ritkán bukkannak fel a vörös szőnyegen. A szivárvány minden színe megtalálható a ruhatárában.

A sztárok gyakran nyúlnak natúr színekhez, hiszen a kifinomult öltözködés legegyszerűbb formája, ha visszafogott, neutrális tónusokat alkalmaz az ember. Tilda Swinton is szívesen variálja a bézs verzióit, de nem a megszokott kombinációkban. Aranyló szemfestékével és levélmotívumos ruhájával a régi festmények hangulatát keltette, annyira művészi volt a megjelenése.

Képek: Dimitrios Kambouris/WireImage, Dan MacMedan/WireImage/Getty Images.

 

A sárga színt nem egyszerű ízlésesen becsempészni a megjelenésbe, a színésznő ruhatárban is leginkább a nyári szezonban kerülnek elő a napsárga és a narancsos árnyalatok. Éppen ezért okozhat nagy meglepetést, ha valaki a vörös szőnyegen vállal be egy-egy sárga darabot.

Tilda Swintonnak azonban mi sem volt természetesebb, mint egy mustársárga, magasított nyakú, fodros ruhát választani. Ezzel a visszafogott darabbal ellentétben, sokkal extravagánsabb látványt nyújtott az aranyosan fénylő ruhája, amelynek ragyogását jól ellensúlyozták a drámai, fekete díszítőelemek.

A kanárisárga blézere és öltönynadrágja tökéletesen harmonizált rézvörös frizurájával, a maszkulin hatású lezserséget pedig egy pink rúzzsal emelte nőies szintre.

Képek: Alessandra Benedetti – Corbis/Corbis, Mike Marsland, Daniele Venturelli/WireImage/Getty Images.

 

Az időnként szőkébe, és vörösbe hajló frizurájához remekül passzolnak a krémes, pasztelles árnyalatok. Mivel bőre is egészen világos, így ezek a színek gyönyörűen kiemelik porcelánszépségű arcát és kék szemeit.

Az olyan kislányosan nőies színeket is szívesen magára kapja, mint amilyen a rágógumi-rózsaszín. A feltűnő, romantikus árnyalathoz viszonylag egyszerű, visszafogottabb fazonokat választott, melyek nem vitték el a stílusát a harsányság irányába.

Képek: Dominique Charriau/WireImage, Stephane Cardinale – Corbis/Corbis, Cindy Ord/Getty Images.

 

A tűzpiros ruhákat kizárólag bő fazonokban kedveli, hiszen ez a szín önmagában is elképesztően vonzza a tekintetet és fiatalos hatást kelt. Legtöbbször az egyszerűségnél marad, de valami különleges részlet azért mindig felbukkan az öltözékében, legyen az egy kesztyű, vagy ízléses fodor. Ehhez a megjelenéséhez természetesen vörös rúzs, és magasra beszárított frizura dukál.

Képek: Ernesto Ruscio, Stefania D’Alessandro/WireImage, Samuel de Roman/Getty Images.

 

Tilda Swinton stílusa a drámai, vintage elemektől sem mentes. A bordó ruhái egy komolyabb vonalat képviselnek ruhatárában, melyek esetében a trükkös fazonkialakítás is jól érzékelhető. A karcsúsító övnek és a a csípőre biggyesztett fodroknak köszönhetően, már a színésznő nőiesebb oldala is nagyobb figyelmet kapott.

Képek: Mike Marsland, Trago/WireImage, Amanda Edwards/WireImage/Getty Images.

 

A hidegebb színekkel kapcsolatban sem válogatós Tilda Swinton, ezt biztosra mondhatjuk. A selyemfényű ruhákat előszeretettel választja a lila és a kék antik tónusaiban. Stílusa gyakran a kényelmi szempontokon alapszik, de ez nem jelenti azt, hogy ne bánna jól az elegáns elemekkel.

Képek: Gilbert Carrasquillo/FilmMagic, Lorenzo Santini/FilmMagic/Getty Images.

 

Képek: George Pimentel/WireImage, Toni Passig/WireImage/Getty Images.

 

Az egészen fagyos, világoskék ruhaválasztása rendkívül jól kiemelte a hatvanéves színésznő csinos alakját. A minden részletében királykék ruha önmagában is feltűnő lett volna, de Tilda Swinton túlságosan szereti a galléros blézereket és kabátokat ahhoz, hogy ne kapjon magára időnként egyet.

Képek: Jon Kopaloff/FilmMagic, Toni Anne Barson/WireImage/Getty Images.

 

A zöldnek egészen bájos és kifinomult árnyalatai is vannak, egy bizonyos kor felett azonban, nem feltétlenül javasolt túlzásba esni a fakó és mély tónusaival. Tilda azonban nem rettent vissza a szokatlan penészzöldtől, és a pasztelles pisztáciazöldet is bátran bevállalta világos bőréhez. A khaki és az olívazöld könnyen öregíthet, de egy csillogó anyagválasztással ezt az akadályt is ki lehet kikerülni.

Képek: Anthony Harvey/FilmMagic, Axelle/Bauer – Griffin/FilmMagic/Getty Images.

 

Képek: Jacopo Raule/Getty Images.

A 2020-as Velencei Filmfesztiválon egy lazább szettben kapták lencsevégre a színésznőt. Szinte talpig selyembe bújt, és egy élénk fűzöld blézert kapott magára, ami tökéletesen harmonizált mandarinos beütésű hajszínével.

Kiemelt kép: Stephane Cardinale – Corbis/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés