Tilda Swinton nem egy tipikus díva, amit már a megjelenése is érzékeltet. Stílusából hiányzik a bájosan romantikus és a csábítóan dögös szerelések kelléktára. Kerüli a feltűnő elemeket, mégis kitűnik a tömegből.

Az Oscar-díjas skót színésznő nem egy klasszikus értelemben vett szépség. Különlegesen egyedi, karakteres arcát sokan férfiasnak találják, pedig nagyon finom vonásokkal bír, porcelánbőrén pedig alig hagyott nyomot az idő. Elképzelni is nehéz róla, hogy idén novemberben tölti be az 59. életévét. Kortalan, stílusos nő, akinek extravagáns megjelenése számos fotóst megihletett már: előszeretettel kérik fel művészi képsorozatok és divatkampányok készítéséhez.

Előkelő család sarjaként Tilda Swinton kilóg a hollywoodi színésznők sorából. Kevesen tudják, hogy ő is a West Heath Girls’ School növendéke volt, csakúgy, mint Diana walesi hercegné. Bár nem szándékos rájátszás nála, a megjelenésében is van valami arisztokratikus elegancia, olyanfajta finom nőiesség, ami mindenféle feltűnést mellőz, mégis kiemeli őt a sorból.

Filmes karrierje a nyolcvanas években indult, de a nagyközönség csak a kilencvenes években kezdett felfigyelni rá. A legjobb női mellékszereplőnek járó Oscar-díjat a Michael Clayton című filmben nyújtott emlékezetes alakításáért vihette haza, amiért BAFTA-díjat is kapott. Sokan A part, a Vanília égbolt, és az Adaptáció című filmekből ismerik, a Vakító napfényben című filmdrámában pedig a stílusosan divatos oldalát is megcsillantotta.

Tilda Swinton különleges stílusa

Amellett, hogy a Chanel kampányarca volt, és az Etat Libre d’Orange parfümöt is készített a nevével fémjelezve, a szőke színésznő több ponton is kapcsolódik a divat világához. David Bowie utolsó albumának, a Blackstar listájában szerepelt egy dal, a The Stars, melynek felejthetetlen videoklipjében Tilda Swinton is főszerepet játszott.

 

A színésznő öltözködésére a maszkulin és feminin stílusjegyek egyaránt jellemzőek. Bravúrosan keveri a modern és a régi vágású eleganciát, de ugyanúgy a komfortos lezserség sem áll tőle távol. Megmutatjuk, milyen ruhákat visel szívesen egy karizmatikus egyéniség.

Kiemelt kép: Amy Sussman/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés