A 60 éves Tilda Swinton stílusát nem lehet könnyen behatárolni, hiszen valódi kaméleon, aki izgalmas ruhaválasztásaival mindig magára irányítja a figyelmet. Nem egy klasszikus hollywoodi díva, aki grandiózus ruhákban szeret parádézni, sokkal jobban kedveli az egyediséget, ezért legtöbbször sikerül mindenkit meglepnie, amikor a vörös szőnyegre lép.

hirdetés

Tilda Swinton mindig nagy körültekintéssel választ szerepet, és ugyanez elmondható az öltözékéről is. A hatvanéves színésznő számos nagyszerű alkotásban megcsillogtatta már tehetségét, a premierekre pedig legtöbbször teljesen egyedi összeállításban érkezik, ami rajta kívül senkinek sem állna jól.

A stílusát nehéz lenne pontosan behatárolni, hiszen felbukkannak a fényes, nehéz kelmékből szabott estélyik, a laza pantallók és a felgyűrt, oversize ingek is a repertoárjában, valamint szívesen váltogatja a maszkulin és ultranőies stíluselemeket. A színekkel úgyszintén szeret játszadozni, a feltűnő, rikító árnyalatoktól sem riad vissza. Tilda Swinton az egyediség híve, formabontó összeállításaival a személyiségét, és különleges ízlését igyekszik kidomborítani.

Tavaly a színésznő a velencei filmfesztiválon az aranyból készült különleges maszkjaival vonta magára a figyelmet. A díszes kiegészítőkkel a koronavírus-járvány miatt kialakult új élethelyzetre, és az ahhoz igazodó divatra szeretett volna reflektálni. A karnevált megidéző álarcokhoz egyszerű, nőies szabású kreációkat választott.

A 60 éves Tilda Swinton elképesztően egyedi darabokat választott a vörös szőnyegre

Tilda Swinton az idei cannes-i filmfesztiválról sem hiányozhatott, hiszen két alkotásban is feltűnt a vásznon. A színésznő minden alkalomra különleges ruhát választott, a merész, formabontó szerelések tökéletesen passzoltak a kissé eklektikus stílusához.

Kedveli a nőies fazonmegoldásokat, csipkéket, fodros ujjakat, gyakran mutatkozik efféle kreációkban a vörös szőnyegen. Ám az utóbbi időben egyre többször jelennek meg nála a túlméretezett ruhadarabok. A hatalmas ingeket, laza felsőrészeket és bő szárú nadrágokat a cannes-i filmfesztivál alatt sem hanyagolta.

 

A nyolcvanas évek ihlette blézerek is felbukkantak a repertoárjában, és persze, a fényes hatású anyagok sem maradtak ki a kedvenc szettjeiből. Természetesen a feltűnő színeknek is jutott jócskán a reflektorfényből, legújabb filmjének a premierjére egy narancssárga szoknyát, rózsaszín rövid blézert, és egy zöld, flitteres felsőrészt választott. A feltűnő árnyalatok kombinációja igazán formabontóvá varázsolta a filmcsillag összeállítását.

Tilda Swinton nem csak a ruhaválasztásaival, hanem a frizurájával is szeret kitűnni a sorból. A jól bevált fazont most oldalt felnyírták, ettől csak még vagányabb hatást kelt a hatvanéves színésznő megjelenése, aki az egyik premierre még az égnek meredő, punk hatású hajviseletet is bevállalta. A harmonikus összhatás érdekében, tincseit az öltözékének hangulatához igazítja a fodrász.

Láthatóan határozott elképzelése van a megjelenéséről, hiszen a legtöbb eseményen alig viselt sminket. A szemét egyáltalán nem festették ki, csupán hangsúlyos rúzst kapott, ami keretet adott porcelánfehér bőrének és karakteres arcvonásainak.

Tilda Swinton vörös szőnyeges stílusát semmiképp sem lehet az unalmas jelzővel illetni, hiszen a hatvanéves filmcsillag egyediségben, kreativitásban és önazonosságban még továbbra is lekörözi a fiatalabb kolléganőit. Nem próbál görcsösen tökéletesnek tűnni, számára a divat sokkal többről szól, mint az aktuális trendek hajkurászása. A szerelései tökéletesen megkomponáltak és formabontóak.

 

Kiemelt kép: Kate Green / Getty Images. 

Kép a cikkben: Mondadori Portfolio / Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés