Tall-petite méretkategóriával és elegáns kollekcióval bővítette repertoárját a Petite Anita Janik, az alacsony termetű nőknek szánt ruháival népszerűvé vált magyar márka.

hirdetés

Sok nő érzi úgy, hogy az aktuális trendek által kínált fazonok és a sztenderd konfekcióméretek valahogy nem nekik szólnak, mintha termetükkel és alkatukkal kívül esnének a divat látószögén. Az átlagnál alacsonyabb hölgyek gyakran szembesülnek azzal, hogy az átlagos méretskálát alkalmazó divatüzletekben csak olyan ruhadarabokat találnak, amelyeknek túl hosszú az ujja, vagy eláll a csípőnél a szabása, esetleg a lábak hosszán túllóg a nadrág szára.

Bár külföldön már nem annyira kirívó, ha egy divatmárka petite-részleggel is rendelkezik, olyan brand kevés akad, amely kizárólag az átlag alatti testmagasságú nőkre méretezi és szabja a kollekcióit. Hazánkban elsőként a Petite Anita Janik jelentkezett alacsony nőkre tervezett ruhákkal, amelyeket petite size modelleken mutatott be a kifutón.

Most rögtön két meglepetést tartogatott a Janik Anita és Dajkó György által alapított márka az Il Bacio di Stilében megtartott februári divatbemutatójára.

Il Bacio Collezione néven mutatta be a márka az alkalmi darabokból álló repertoárt. Képek forrása: Petite Anita Janik.

 

Az FDH 2022-es év tervezője verseny közönségszavazását megnyerő hazai brand a tall-petite méretkategória, valamint az elegáns alkalmi kollekció bevezetésével újította meg az alacsony nőknek szóló kínálatát.

Tall-petite méretezéssel bővült az alacsony nőknek tervezett kollekció

A tall-petite méretkategória egyfajta köztes átmenet a petite és a standard méretezés között, ezáltal sokaknak segítséget jelenthet az előnyös öltözködésben. A 160 cm feletti testmagasságú hölgyek ugyanis nem automatikusan sorolhatók a közepes termetűek számára megjelölt méretszabványba, így közöttük is akadnak olyanok, akik nehezebben találnak maguknak olyan ruhákat, amelyek méretben és szabásban egyaránt előnyösek számukra.

Képek forrása: Petite Anita Janik.

 

– Ez idővel lehet akár egy elterjedt divatkategória, de a tall-petite most még a márka belső módszerén alapuló méretezési besorolás, ami a mi tapasztalataink és innovációnk eredménye. Vannak bizonyos adottságú nők, akik sem a petite, sem a standard konfekcióba nem igazán sorolhatók. Nem alacsonyak, de nem is magasak, és részben rendelkeznek petite size adottságokkal. Ez az eltérő testarányok miatt lehetséges. Valaki lehet 160 cm felett rövidebb lábakkal vagy rövidebb karokkal, keskenyebb vállakkal megáldva. Rengetegen jönnek hozzám ilyen adottságú nők, akiknek megoldást nyújt sok általam tervezett ruha. Ők a tervezői és styling módszerem szerint a tall-petitek. Azaz a 160–169 cm közötti kis méretű nők – osztja meg Janik Anita tervező, a petite méretezés magyar szakértője.

Tall-petite modellek a kifutón: elegáns kollekcióval jelentkezett a márka

A dizájnermárka február 9-én bemutatott kollekcióját nem más inspirálta, mint maga a divatbemutató ikonikus luxuspalotája, az Il Bacio di Stile. Ennek megfelelően Il Bacio Collezione néven jelent meg Janik Anita divattervező új alkalmi kollekciója az V. The Fashion Show-n, mely a Fashion Diffusion Hungary szervezésében került megrendezésre. A modellek egy része 160 cm alatti testmagasságú, míg a másik része pedig az új kategóriát képviselve, 160 cm feletti kis méretű nő volt.

 

Az elegáns alkalmi ruhákat bemutató hölgyek eltérő termettel és alkati adottságokkal rendelkeztek, így tökéletesen rámutattak arra, hogy mennyire sokfélék lehetnek a nők még akkor is, ha a kis méretűek csoportjába tartozva nagyjából hasonló ruhaválasztási problémákkal küzdenek.

A Petite Anita Janik márka a tervezés során különös figyelmet fordít a részletekre és a minőségre. Ebben a szellemiségben most épp az eseménynek otthont adó luxusépület hatott inspiratívan az új kollekció megalkotására. Kortalan stílusjegyek és előremutató megoldások találkoznak az új kollekcióban is, hiszen egy különleges helyhez kivételes kollekció illik.

– Az Il Bacio Collezione néven debütáló darabok között megtalálhatók voltak a sejtető tüllök, csillanó ékszergombok, szatén, csipkés, romantikus és vagány koktélruhák, valamint időtálló fazonok. Finom elegancia, a nőies báj és vonzó formák fedezhetők fel a kollekcióban, melyet rég szerettünk volna megalkotni. Most végre inspiratívan hatott a hely, ahol minden a kortalan, eredeti és egyedi megoldásokról szól, mely megindított, hogy megalkothassuk ezt a kollekciót. Természetesen ezek a ruhák sokkal több munkát és részletgazdagabb kidolgozást igényelnek, mint a hagyományos hétköznapi outfitek. Viszont a Petite Anita Janik csapata szereti az új kihívásokat, a felfedezést, amiből tanulhatunk – mondja Janik Anita.

Az elfogadást támogató és a női szépség sokféleségére rámutató magyar divatmárka szívén viseli az alacsonyabb termetű nők megjelenését, ezáltal az önbizalmuk megerősítésére is hangsúlyt fektet.

Kiemelt képek: Petite Anita Janik.

Forrás és képek: Petite Anita Janik.

Képgaléria képei: Petite Anita Janik.

  • Megosztás:
hirdetés