Alacsony termetre nem egyszerű megfelelő fazont találni, ezek a kabátok azonban előnyösen formálják az alakot. Nem kell magasnak lenni ahhoz, hogy a vastag, réteges szettekben se tűnjenek el a vonalai.

hirdetés

Sikkes, stílusos kabátok alacsony termetre

Az átlagnál alacsonyabb termetű hölgyek sokszor kifejezetten tartanak az őszi-téli időszaktól. A réteges öltözködés ugyanis könnyedén szélesítheti és tömörítheti az alakot, gyakran még a magasabb nők számára is kihívást jelent az előnyös szettek összeállítása. Alacsony termet esetén még inkább elgondolkodtató, hogy mit mivel érdemes viselni ilyenkor, ugyanis a rossz fazonválasztás miatt az arányok optikailag eltolódhatnak, ezáltal szélesebbnek, zömökebbnek tűnhet a sziluett.

Az őszi, illetve téli outfiteknek elmaradhatatlan tartozékai a kabátok. A hűvösebb időben már aligha tudunk elindulni egy vastagabb dzseki vagy kabátka nélkül otthonról, a nap jelentős részében ez a holmi határozza meg a megjelenésünket. Ráadásul nagyon fontos, hogy a kabát ne csak stílusában passzoljon a ruhatárhoz, hanem az alkati adottságok szempontjából éppúgy kedvező legyen.

A galériában mutatjuk azokat a csinos, divatos, alakformáló fazonokat, amelyek előnyösen tagolják, illetve nyújtják a test vonalát. Nem kell tartani attól, hogy összetömörítik a sziluettet, roppant csinosak és stílusos összképet eredményeznek.

 

Ha valakit átlagnál alacsonyabb termettel áldott meg a sors, tudatosan válogat az alaknyújtó fazonok között. Nincsenek tiltólistás darabok, sem jolly joker szabások, hiszen minden alkat más, így az egyéni jellemzőket kell figyelembe venni.

A rövidebb, derékig érő fazonok sokak számára előnyösek. Akár a derékig, akár a csípő tájékáig ér a kabát , a lábak annál hosszabbnak tűnnek. Persze ehhez az is kell, hogy magas derekú nadrággal vagy szoknyával kombináld a felöltőt. Még jobb, ha a kabát ujja puffos vagy szélesebb a vállszabása, így egyértelműen a felsőtest kerül hangsúlyba.

A hosszú szabással sem lehet nagyot hibázni, noha azért néhány apróságra nem árt figyelni alacsony termet esetén. Tévhit, hogy a hosszú kabátok összenyomják az alakot, persze vannak olyan szabások, amelyek nem feltétlenül előnyösek. Mindenképpen érdemes kiemelni a karcsú derékvonalat, az A vonalú szabás szépen nyújtja a sziluettet, övvel megtámogatva pedig karcsúsítja a vonalakat.

A bokáig érő fazonok nem sokat mutatnak a lábakból, magas sarkú csizmával kombinálva optikailag magasabbnak láttatják a viselőjüket, de minél terebélyesebb a kabát, annál inkább rövidíti a test hosszati vonalát. A lábszárközépig érő darabok is beleférnek, persze ilyenkor némi trükközéssel muszáj elterelni a figyelmet az erős kontrasztról.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés