A body shaming, vagyis a testszégyenítés elterjedt jelensége ellen küzd a testpozitív blogger, aki szerint elfogadhatatlan, hogy akár egy szőrös hónalj, akár egy pattanásos arcbőr, vagy bármilyen testalkat és testsúly heves kritikák célpontja legyen.

hirdetés

Miközben egyre elfogadottabb a smink nélküli természetesség, vagy a fiatalon felvállalt ősz haj, a blogger nem érti, hogy a női testszőrzet látványa miért akasztja ki annyira az embereket. A mai napig vitákat szül, ha egy nő saját elhatározásából felhagy a borotválással, szőrtelenítéssel, mert neki úgy kényelmes, vagy szőrrel együtt is képes elfogadni, szeretni és szépnek látni önmagát.

Ahogy az ősz hajhoz hozzátapadt jó pár előítéletes kijelentés, miszerint öregítő és nőiességromboló, a szőrös női hónalj is vonzza magához a negatív sztereotípiákat, hiszen sokak szerint ápolatlan hatást kelt, férfias, és cseppet sem vonzó. Na, nem mintha egy csupasz hónalj önmagában vonzó tudna lenni, ahhoz kell a nő is, akihez hozzátartozik a testrész, és a kisugárzást se felejtsük ki a képletből.

Bár a természetesség előtérbe helyezése egyre inkább áthatja a divatot, úgy tűnik, azért nem fér bele minden, de a testpozitív mozgalmat támogató bloggereknek nem is az a céljuk, hogy bizonyos megjelenéssel kapcsolatos dolgokat divatossá, trendivé tegyenek. Inkább az elfogadás képességét szeretnék felerősíteni az emberekben, és pontosan arra szeretnének rávilágítani, hogy a kinézetünk, az önbizalmunk nem a divat és a társadalmi elvárások függvénye.

Ha valaki úgy érzi jól magát, hogy nem borotválja le a szőrt a hónaljáról, vagy nem fedi el sminkkel a pattanásait, engedtessék meg neki, hogy szépnek lássa önmagát, hiszen az a saját, egyéni döntése mindenkinek, hogyan fogadja el önmagát.

A blogger szerint egy mély önismereti utazás vezet el odáig, hogy az ember tisztán lássa, ha nem tud megfelelni olyasféle elvárásoknak, amelyekkel képtelen azonosulni. Számára a szőrös hónalj abszolút természetes, így ma már nem takargatja, bár volt idő, amikor mások véleménye miatt nem mert nőiesebb, kivágottabb ruhákat viselni.

Tabu, vagy sem a szőrös női hónalj? – A blogger úgy véli, nem szégyellnivaló

Summer három évvel ezelőtt döntött úgy, hogy félreteszi a megjelenésével kapcsolatos félelmeit, és ahelyett, hogy folyton a külső elvárásoknak igyekezne megfelelni, vagy azok alapján ítélné meg önmagát, a saját belső hangjára fog hallgatni.

Bevállalta a leborotvált frizurát, mert elégedetlen volt a hajával, ez is hozzátartozott ahhoz az önismereti úthoz és belső folyamathoz, ami miatt elindította a fotóblogját. Elsősorban azt várta az őszinte posztjaitól, hogy segítenek elfogadni önmagát úgy is, ha nem borotválja a testszőrét. Kényszernek, nyűgnek érezte az állandó küzdelmet a szőrtelenítéssel, de jó darabig nem jutott el odáig, hogy ezt felvállalja.

Megtanulta, hogyan rejtse el ruhákkal, hogy senki ne lássa, nem borotválja a hónalját, de ma már büszkén megmutatja, mert úgy érzi, ez az ő természetes valója.

Úgy véli, hogy még nem ért célba az önelfogadás felé vezető úton, belső fejlődése még folyamatban van, de a szőrös hónalj vagy egy kósza pattanás felvállalása már nem okoz gondot számára.

Nem használ filtereket, és többnyire smink nélkül mutatja meg magát, nem törődve azzal, hogy ez szembemegy a tökéletesség látszatát fenntartó közösségi médiás trendekkel. Ő úgy szeretné elfogadni saját magát, ahogy van, és másokat is arra szeretne motiválni, hogy ne kergessenek illúziókat, és ne csak azt lássák a tükörben, milyenek lennének, ha mondjuk, nem lenne párnás a hasuk, vagy néhány centivel vékonyabbak, esetleg vastagabbak lennének.

Az önszeretet nem arról szól, hogy majd, ha leadok vagy felszedek pár kilót, szépen kisminkelem magam, izmosra edzem a testem, akkor elfogadhatónak fogom találni a testem. Lehet, és kell is törekedni arra, hogy kihozzuk a jót abból, amink van, de nem csak akkor érdemeljük ki saját külsőnk elfogadását, amikor topformában vagyunk.

Talán most még megosztja a véleményeket egy szőrös női hónalj látványa, de a bloggert látszólag ez nem érdekli, sok pozitív visszajelzést kap, és miután elindította testpozitív blogját, ő maga is rájött, hogy a nőiessége nem csupán ezen az apró részleten múlik, sokkal fontosabb az, hogyan éli meg legbelül.

Kiemelt képek: @womanonavision/Instagram.

  • Megosztás:
hirdetés