Manapság a szőrtelenítésről megoszlanak a vélemények: sokan igénytelennek tartják a kikandikáló szőrcsomót, míg mások a testet beborító szőrszálak fontosságát hangsúlyozzák, és inkább a természetességet választják. A szőrös testrészek a sztárok szerint is normálisak, Julia Roberts például többször megvillantotta már a borotválatlan hónalját!

hirdetés

A szőrtelenítést mindig hatalmas misztikum övezte, voltak korszakok, amikor szinte elvárás volt a nők felé, míg pár száz évvel később a szőrös testrészek számítottak a normálisnak. A középkorban például a hölgyek testén egy kósza szőrszál sem lehetett, ezért arzén és mész keverékével szabadultak meg a szőrtől. A módszer rendkívül veszélyes volt, sokan idővel az arzénmérgezés tüneteit produkálták.

Az idealizált szőrtelenség idővel háttérbe szorult, és teljesen elfogadottá vált az apró szőrcsomó a hónaljon. Az ötvenes-hatvanas években a hölgyek legtöbbször fazonírozták a hónaljszőrüket, Sophia Loren úgyszintén így viselte. Ez a megítélésen egy szikrányit sem rontott, hiszen őt tartották a legszexisebb nőnek akkoriban.

A szépségideál megváltozásával a szőrös láb, hónalj lassacskán kikerült a reflektorfényből, és a szőrcsomóval megjelenő hölgyekre sokan rásütötték az igénytelen jelzőt. Ám az utóbbi időben egyre többen mondanak nemet a borotvára, és mutatják meg, hogy az apró szőrszálak nem szabnak gátat a csinos megjelenésnek vagy a nőiességnek.

Sok nő bevállalta már a szőrcsomókat, a borostás lábat vagy az összenőtt szemöldököt. A hölgyek legtöbbször a természetességre szeretnék felhívni a figyelmet, hiszen a női testhez hozzátartoznak a szőrszálak. Egyre többen utasítják el a társadalmi elvárásokat, és hagyják abba a szőrtelenítést, főként arra hivatkozva, hogy a saját testük felett szabadon rendelkezhetnek.

Manapság már a sztárok is büszkén mutogatják a szőrös testrészeiket

A sztárok közül is sokan vállalják be a szőrös hónaljat, vagy állnak kamera elé borostás lábbal. A legtöbben a nőkkel szembeni elvárásokat szeretnék megdönteni, míg mások számára ez csupán polgárpukkasztás.

Madonna többször is villantott már szőrcsomót, hiszen szereti magára felhívni a figyelmet. A szőrös hónaljával a lázadó természetét hangsúlyozza. Lourdes Leon, az énekesnő lánya sem szokott gyakran a borotva után nyúlni, legutóbb színesre festett pamaccsal reklámozta a Marc Jacobs új kollekcióját.

Természetesen nem Madonna az egyedüli, aki fittyet hány az elvárásokra, a plus size modell, Ashley Graham is villantott már szőrös hónaljat. A manöken mindig is üdítően őszinte volt, ezért rendszeresen megmutatja a narancsbőrös fenekét vagy a striás combjait. Rengeteg testpozitív tartalmat oszt meg, amelyekkel szeretné növelni a nők önbizalmát.

Julia Roberts volt az első A-listás sztár, aki szőrös hónaljat villantott a vörös szőnyegen, ezzel pedig kész mozgalmat indított el. A hatására sok nő hagyott fel a borotválással. Manapság már a fiatal hírességek is egyre többször hangoztatják a természetesség fontosságát.

 

A szőrtelenítést sok nő teherként éli meg, ezért egyre többen hagynak fel az állandó borotválással vagy gyantázással. Mindenki szabadon rendelkezhet a teste felett, eldöntheti, hogy eltávolítja az apró szőrszálakat vagy sem. Számos hölgy vallotta be, hogy a szőrtelen állapotot állandó szorongás kísérte, miután a természetesség mellett döntött valósággal felszabadult, megnőtt az önbizalma, azóta sokkal jobban érzi magát a testében. Sok testpozitív blogger is erre hívja fel a figyelmet, hiszen a természetes külső nem egyenlő az ápolatlansággal, a nőies, csinos küllem nem ezen múlik.

 

Kiemelt kép: Fred Duval / Getty Images, Madonna / Instagram. 

Képgaléria képei: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés