Szenzációként robbant a hír, hogy az 56 éves Pamela Anderson smink nélkül vett részt a párizsi divathéten. Az esemény ugyan már véget ért, de még mindig beszédtéma a döntése. Egyesek szerint bátor tett volt, mások szerint üzenetértékű a lázadása. Ez pedig sok kérdést felvet.

hirdetés

Pamela Anderson elsősorban a Vivienne Westwood divatház bemutatója kapcsán utazott Párizsba. A francia Vogue-nak elmondta, hogy a tervezőnő kedves barátja volt, és halála óta ez volt az első show, amin részt vett, hogy jelenlétével támogassa Vivienne férjét, Andreas Kronthalert. Számára ez a látogatás sokat jelentett, ezért olyan kreációkat vett fel, amelyek a divattervezőnőre emlékeztetik, és egyszerűen csak azt szerette volna, ha az általa viselt ruhadarabok érvényesülnek.

Képek: Arnold Jerocki, Rachpoot/Bauer-Griffin/Getty Images.

 

Pamela Anderson smink nélkül jelent meg az eseményen, amit sokan azóta is bátor döntésként, önmaga őszinte felvállalásaként, sőt, üzenetként emlegetnek. Bár ezek a találgatások igazából támogató, csodáló, hízelgő szándékkal, és a legkevésbé sem sértésként születtek, azért az elgondolkodtató, hogy a legtöbben valamiféle nagy elhatározást vagy lázadást sejtenek a háttérben. Miért ne dönthetne úgy bárki, akár híres, akár nem, hogy egy fontos rendezvényre, ahol a csillogásé a főszerep, nem sminkeli ki magát? Egyszerűen csak úgy, anélkül, hogy üzenni kívánna vele a világnak?

Pamela Anderson smink nélkül jobban érzi magát

A divatbemutató előtt a francia Vogue stábja látogatott el a színésznő lakosztályába, hogy közvetítse, hogyan készül az eseményre. Pamela Anderson hotelszobájában nem nyüzsögtek stylistok, sminkesek és fodrászmesterek, vendégeit köntösben fogadta.

A párizsi divathét hátterében általában nincs ekkora nyugalom, a színfalak mögött szorgoskodó szépségszakemberek körbejárják a sztárvendégeket, hogy felkészítsék megjelenésüket a divatbemutatókra, pláne, ha díszvendégként az első sorban ülnek.

Az 56 éves színésznő nem cifrázta túl sminkmentes megjelenésének történetét, a francia Vogue-nak bevallotta, hogy egyszerűen csak szeretné jól érezni magát, és ahelyett, hogy órákig ülne a sminkszékben, szívesebben sétálna a kertben vagy a városban. Nem akarta, hogy annyi ember vegye körül és mind a kinézetén dolgozzon, stylistja sincs, otthonról vitt magával olyan dizájnerdarabokat, melyek ma már a vintage stílust képviselik. A készülődésen megspórolt időt inkább pihenéssel töltötte, és azzal, hogy kiélvezte Párizs szépségeit.

 

Arról is elgondolkodtató dolgokat mond a francia Vogue videójában, hogy manapság minden a fiatalság kergetéséről szól, és néha azért jó kipróbálni a natúr szépséget, mert ha folyton csak a szépségről alkotott elképzeléseink után loholunk, könnyebben csalódunk, és talán elégedetlenek, szomorúak leszünk.

Képek: Marc Piasecki/Wirelmage, Dominique Maitre/WWD/Getty Images.

 

Úgy hiszi, most boldogabb a bőrében, mint valaha, hiszen letette azokat az irreális elvárásait, amiket korábban magával szemben támasztott. Már nem akar a legszebb nő lenni a szobában, és így sokkal szabadabbnak érzi magát. Az Elle-nek azt is elmondta, hogy már csak nagyon kevés, finom sminket szokott viselni, és azt is egyre ritkábban.

Bár sokak szerint Pamela Anderson természetességre való törekvése eléggé visszás dolog, miközben jó párszor élt a plasztika adta lehetőségekkel, az 56 éves színésznő úgy gondolja, hogy nem áll hadilábon az öregedéssel, számára teljesen elfogadható az, hogy nemcsak a bőre, a teste, hanem legbelül ő maga is változik. A szépség ma már egészen mást jelent számára, mint korábban. Már nincs benne görcsös megfelelési kényszer, és ettől sokkal felszabadultabb.

Ahogy az összes sztárvendéget, őt is fotósok hada vette körül a párizsi divathéten, ám a készülődése mindössze pár percből állt. Csak egy kis rózsaolajjal frissítette fel az arcát, illetve minimális szempillaspirált tett fel, így is csodásan érezte magát a bőrében.

Pamela Anderson ugyan teljesen személyes, egyszerű okból állt smink nélkül a kamerák elé, aminek a hátterében nem állt nagy üzenet, azért a hozzáállása mindenképp csodálatra méltó.

Kiemelt kép: Arnold Jerocki/Getty Images.

Képek a cikkben: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés