Ideális esetben a szőrtelenítés saját döntésen alapszik, ám sok nő csak azért vállalja be minden procedúrájával, mert mások negatív megítélésétől tart. Ha a nők felé vetített elvárásokat nézzük, társadalmilag sokkal elfogadottabb a szőrmentes test, sokak számára például ez hozzátartozik az igényesség fogalmához. A hírességek gyakran hangot adnak annak, ha másként gondolkodnak mondjuk, a szőrös hónalj témájában. Egyesek polgárpukkasztás céljából, szándékosan mutogatják a szőrpamacsukat, de az sem ritka, hogy így próbálják meg felhívni a figyelmet arra, nem a csupasz és nem is a bozontos hónaljon múlik a nőiesség. Ezek a sztárok nemigen foglalkoztak vele, hogy kikandikálnak a szőrszálak a ruhájuk alól, magabiztosan vonultak végig a vörös szőnyegen.

hirdetés

Hírességek, akik úgy gondolják, a szőrös hónalj nem ciki

A szőrtelenítés kérdése mindig kínos témaként volt jelen a nők között. Egyesek szerint cseppet sem mondható nőiesnek, vagy épp higiénikusnak, ha valaki erőteljes hónaljszőrrel indul útnak egy pánt nélküli ruhában. Mások úgy vélik, nem kell megfelelni semmiféle társadalmi elvárásnak, a szőrzet meghagyása vagy irtása mindenkinek a saját döntése.

Főként a nyári időszakban okoz ez fejtörést a legtöbbeknek, hiszen ilyenkor kerülnek elő a szekrény mélyéről a csinos kis topok, a fokozott melegben azonban rögtön felmerül a higiénia kérdése is. Rengeteg pró és kontra érv sorakozik fel, így a hónaljszőr sorsa felől nem lehet csupán a társadalmi elvárások alapján dönteni, érdemes minden szempontot figyelembe venni, ami az adott egyén számára fontos lehet.

Ezek a híres nők nemigen foglalkoztak azzal, hogy kikandikálnak a szőrszálak, még a vörös szőnyegen sem takargatták magukat.

 

Általában rögtön rásütik az igénytelenség bélyegét arra, aki felhagy a szőrtelenítéssel, a hónaljbozont pedig különösen ki tudja verni a biztosítékot, pláne, ha kiköszön a ruha alól. Aláírjuk, sok híresség tényleg csak arra használja fel a szőrzetét, hogy felhívja magára a figyelmet egy kiadós megbotránkoztatással, de bőven akadnak olyanok, akik egy akadályokkal teli utat szeretnének kitaposni a nők számára váratlan húzásukkal. A sztárok többnyire rivaldafényben vannak, és sokféle elvárással kell szembesülniük, már ami a megjelenésüket, küllemüket illeti.

Mivel gyakran szerepelnek a kamerák és a nyilvánosság előtt, egy átlag nőnél jóval nagyobb gondot kell fordítaniuk a szőrtelenítésre. Teljesen mindegy, hogy érzékeny-e a hónaljuk, vagy épp csak egy kis borosta serken ott, amit más még nem húzna le, ha meg akarnak felelni a szőrmentes ideálnak, akkor unos-untig foglalkozniuk kell ezzel. Így abszolút érthető az álláspontjuk, amikor azzal érvelnek, a nőket senki nem kötelezheti arra, hogy minden alkalommal pihe-puha, szőrtelen bőrrel érkezzenek.

Persze gyakoribb eset, hogy valaki a szimpla polgárpukkasztás miatt vállalja be a szőrös megjelenést. Lady Gaga nemigen okoz meglepetést azzal, ha extravagáns holmikban libben a kamerák elé, noha való igaz, manapság sokkal kifinomultabbá vált az ízlése.

Egy 2011-es díjátadón kék hónaljszőrt varázsolt magának, ami tökéletesen passzolt az aktuális hajszínéhez. Kérdés, hogy az énekesnő célja ezzel valóban a polgárpukkasztás volt, vagy így akarta felhívni a figyelmet a sokszor túlzó társadalmi elvárásokra.

 

Kiemelt kép: Fred Duval/FilmMagic/Bryan Bedder/Getty Images.

Kép a cikkben: George Pimentel/WireImage/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés