Ma már a divatos és nőies kabátfazonok nagy része megtalálható a pluszos méretű kollekciókban, ez a széles kínálat azonban rendkívül csalóka, hiszen nem mindegyikük előnyös és kényelmes a molett hölgyek számára. Persze, elsősorban a testalkati arányok határozzák meg, hogy melyik szabásvonaltól jobb óvakodni, ami teljesen egyénfüggő. Ám minden évben előfordulnak olyan alaknyújtó kreációk, melyek telt idomokon is tökéletesen mutatnak.

hirdetés

Leginkább a klasszikus, egyenes és A-vonalú kabátokra igaz, hogy mindenkinek jól állnak. Ezek a kreációk alacsony termetűek számára éppúgy ideálisak, hiszen optikailag hosszítják a test vonalát.

A külcsínen kívül azonban a kényelmi szempontokat úgyszintén érdemes figyelembe venni, hiszen nem csak a kabát méretétől, hanem a kialakításától is függ, hogy bevág-e a karöltő, ha több réteg ruha van az ember lányán, vagy ráfeszül-e az anyag a kiálló hasra. Olyan kabátfazonokat gyűjtöttünk egy csokorba, melyek jól bírják a rétegezést, vagyis a vastag ruhadarabok ellenére sem mutatják szélesebbnek a viselőjüket, sőt, ott karcsúsítanak, ahol kell.

Nőies kabátfazonok, melyek telt idomokon is tökéletesen állnak

Az egyenes szabású kabátok szépen slankítják az alakot, különösen, ha nyújtott V-alakú kivágással, ferde rejtett zsebekkel, és hosszú gombsorral vannak ellátva. Az alma alkatúak számára viszont egyes típusaik kényelmetlenek lehetnek, hiszen a kidomborodó has felkaphatja az anyagot, ami akadályozza a szabad mozgást és a vastag rétegezést. Számukra ideálisabbak az enyhén A-vonalú, a lefelé bővülő átlapolt, valamint a pelerinszabású kabátfazonok.

A megkötő vagy az öv előnyösen karcsúsítja ugyan a derékvonalat, ám a nagyobb pocaknak hangsúlyt adhat, kivéve, ha derékból A-vonalban szélesedik az anyag. Bár a csípőig érő téli dzsekik és bundák éppúgy szóba jöhetnek, ezeknek a daraboknak nincs semmiféle alaknyújtó vagy karcsúsító hatása. Inkább az arányok helyrebillentésével lehet trükközni velük.

 

Ha a csípő szélesebb a vállvonalnál, egy vállhangsúlyos, rövidebb fazonú kabátka egyensúlyba hozhatja a kirívó eltérést. A derékig érő bunda csak akkor mutat jól, ha a felsőtest keskenyebb, illetve a comb és a csípő arányosan telt. Bár a vastag, nehézkes anyagok szélesítő hatását mindenki ismeri, télen nem érdemes spórolni velük, inkább a megfelelő fazonkialakításokkal kell megoldani a lágy esést, és az alaknyújtó hatást. Adunk pár tippet, hogyan!

Képek: Pinterest.

  • Megosztás:
hirdetés