A francia nők imádják a csíkos minta varázsát, a klasszikus motívum szinte mindig feltűnik az öltözékükben. A csíkos holmik nem véletlenül olyan népszerűek, elképesztően izgalmassá és nőiessé varázsolják a megjelenést.

hirdetés

A francia nők szerint a csíkos minta egy örök klasszikus

A francia sikk egyik legfontosabb alappillére, hogy a szimpla alapdarabok kombinációja mindig harmóniát, letisztult eleganciát csempész a hétköznapi megjelenésbe. A párizsi hölgyek többnyire törekednek a könnyed, visszafogott összkép megteremtésére, azonban mindemellett nem zárkóznak el a mintás, feltűnőbb holmiktól sem.

A különböző motívumok izgalmasabbá teszik a megjelenést, a virágminta például abszolút befutó, ha az ember lánya romantikussá szeretné varázsolni a szett hangulatát, a csíkos holmik pedig igazi klasszikusok a francia ruhatárban, amelyek garantálják a nőies, sikkes összhatást.

Habár manapság a fekete-fehér darabok váltak rendkívül népszerűvé, a csíkos minta számtalan formában, árnyalatban megjelenhet a hétköznapi összeállításokban. Akár a blúzok, a nadrágok, a szoknyák vagy a teljes ruha lehet csíkokkal díszített, a nyári szezonban semmi nem számít túlzónak.

A galériában összegyűjtöttünk néhány inspiráló outfitet, amelyeket egyértelműen a letisztult, nőies francia sikk ihletett.

 

Sokan kifejezetten tartanak a csíkos holmiktól, ugyanis miközben a függőlegesen csíkos ruhák optikailag nyújtják és karcsúsítják a sziluettet, a vízszintesen mintázott holmik akár szélesíthetik is az alakot. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az efféle darabokat tiltólistára kell száműzni, sőt. Nem feltétlenül jelentkezik az alakromboló hatás, sokkal inkább az számít, hogy az ember lánya miként kombinálja az adott ruhadarabot.

A csíkos darabok mindenképpen megérdemelnek egy esélyt, a legunalmasabb szettekből is kihozzák a maximumot. Nem véletlenül váltak a francia divat egyik legismertebb elemévé, a klasszikus motívum kortalan és bármilyen stílusban megállja a helyét.

Ahhoz, hogy igazán franciás legyen az összkép, érdemes letisztult, elegáns darabokkal kombinálni a csíkos ruhadarabokat. A lezser, oversize csíkos ingek mellett például szuperül mutat egy finom, A vonalban szabott nadrág, de ha egy szalmatalpú cipővel boronálod össze, vagy épp egy szimpla farmernadrágot választasz mellé, a szettből ugyanúgy visszaköszön majd a párizsi sikk.

Kiemelt kép: Mathis Wienand/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés