Rihanna az elmúlt években kicsit háttérbe szorította a zenélést, saját kozmetikai- majd divatmárkát hozott létre. Fokozatosan az üzleti élet felé fordult, és manapság a legnagyobb modellek dolgoznak neki. Bár voltak nagy változások az életében, a divat iránti szeretete állandó maradt. Több nagy stílusváltáson is átesett, de egyedi elképzeléseit sosem engedte el, még várandósan sem. Most az amerikai Vogue címlapján mutatta meg gömbölyödő pocakját pár igazán különleges szerelésben.

hirdetés

A 34 éves Rihanna az elmúlt években valóságos stíluskirálynővé vált. A lehető legmerészebb fazonokat is vagányan, nőiesen tudja viselni, legyen szó kristályokból kirakott meztelen ruháról, vagy egy oversize teddy kabátról. Neki még a melegítő is jól áll, a kissé laza cuccokban éppúgy előtérbe tudja helyezni nőiességét. Az öltözködését nem lehet egyértelműen behatárolni, afféle kaméleon a divat terén. Rihanna alapvetően nagyon laza, mégis nőies, ehhez hozzáadódnak a streetwear elemei, illetve az aktuális trenddarabok.

Ez már eleve egy roppant izgalmas elegy, és sokszor előfordul, hogy egy öltözéken belül találkoznak a különféle stílusok. Ám ettől lesz igazán egyedi a megjelenése. Számára a divat egy önkifejezés, valami, amivel megjelenítheti a személyiségének, gondolatainak egy részét, és ezt a várandóssága alatt sem engedte el.

 

Rihanna az elmúlt hónapokban számos különleges darabban jelent meg a nyilvánosság előtt. Úgy érzi, hogy a hagyományos kismamaruhákat nem neki találták ki, mondjuk, nehezen is tudnánk elképzelni a várandósoknak készült szokványos darabokban. Ő inkább felépített magának egy kifejezetten egyedi elképzelésekből álló, különleges és trendi ruhatárat, amiben kiemelt helyük van a retró és a kicsit merészebb fazonoknak.

Amióta gyermeket vár, az énekesnő még inkább ráerősített a hétköznapitól igencsak eltérő, gyakran kirívó stílusára, úgy tűnik, már csak dacból is kerüli a valamivel átlagosabb vagy visszafogottabb kreációkat, és ebben a testének változása sem akadályozza meg igazán. Voltak, akik kritizálták a megjelenését, de elég vagány és bevállalós ahhoz, hogy ez cseppet sem zavarja őt az elképzelései megvalósításában.

Párszor már a világ elé tárta gömbölyödő idomait, most a Vogue kedvéért öltött magára pár elképesztő ruhát. Gyönyörű felvételek készültek róla, az interjúban pedig a divattal való viszonyáról, a családjáról és a babavárásról mesélt.

Rihanna forradalmasította a kismamadivatot: elképesztő szerelésekben mutatkozott

Rihanna januárban egy vintage, rózsaszín Chanel kabátban jelentette be a várandósságát. A pufidzsekit lazán szétgombolták rajta, így látni lehetett a növekvő pocakját, amit különféle övekkel, nyakláncokkal tettek még látványosabbá. Már ekkor sejthető volt, hogy az énekesnő nem kíván a hagyományos módon öltözködni a babavárás időszakában sem.

Az elmúlt kilenc hónapban az egyik legnagyobb segítsége a stylistja, Jahleel Weaver volt. Kezdetben trükkös fazonokkal rejtette el a híresség babapocakját, mivel egy darabig szerették volna megőrizni a titkot. Ám, ahogy elkezdett nőni a híresség hasa, eldöntötték, hogy megpróbálják egy teljesen más megvilágításba helyezni a várandósságot, és ebben a divat lesz a legnagyobb segítségükre.

 

Ettől kezdve Rihanna szinte csak hasvillantós darabokat viselt. Rengeteg melltartószerű felsőrészben láthattuk, ezeket a darabokat alacsony derekú szoknyával vagy nadrággal kombinálta. Személyi stylistjával szívesen játszottak a különféle anyagokkal, hiszen az énekesnő imádja a csillogást. A Gucci divatbemutatójára például egy latex felsőben érkezett, ami szintén szabadon hagyta a növekvő pocakját.

 

Rihanna már kezdettől fogva tudta, hogy a hagyományos kismamafazonokat szeretné elkerülni. Nem akart kismamafarmert, vagy gumis derekú felsőrészeket, ruhákat beszerezni, melyek elrejtik a hasát. Bár tudta, hogy az emberek egy része valószínűleg ezt várja el tőle, ez egy cseppet sem érdekelte. A divat terén sohasem a másoknak való megfelelés volt a célja, mindig a saját ízlése szerint öltözködött, ahogy most is azt teszi.

Számára az öltözködés egy szórakoztató játék, amit mindig is élvezett. Szeret kísérletezni, ezért, amikor megtudta, hogy gyermeket vár, azonnal tudta, hogy be sem teszi majd a lábát a ruhaüzletek kismamarészlegére. Az elve az, hogy bárki bármit felvehet, ami tetszik neki, szerinte ez a fajta szabadság a divat valódi jelentése. Ezért nem tud azonosulni a pocakra szabott ruhákkal, akár stílusosak, akár nem.

 

Hamarosan egy új életet hoz a világra, ami az egyik leggyönyörűbb dolog, ezért bátran ki meri emelni a növekvő hasát bármilyen formában. Tovább erősítve ezt a gondolatmenetet, előfordult, hogy átlátszó tüllruhában jelent meg, vagy épp gyémántokat viselt a hasán.

Különleges ruhadarabokban fotózták a várandós Rihannát

A Vogue fotózásán úgyszintén a merészebb fazonok kerültek elő. A címlapon egy vörös Alaïa csipkeoverallban látható az énekesnő. Ám felbukkan egy hatalmas pufikabát is, ami inkább egy paplanra hasonlít – ez az érdekes kreáció Marc Jacobs alkotása. Rihannához közel állnak az ilyen darabok, tavaly a Met-gálán szintén hasonlóban jelent meg, bár az takarta az egész testét.

Rihanna a fotókon össze-vissza ugrál a stílusok között: felváltva visel nagyon elegáns, és kicsit lazább darabokat. Feltűnik a színen egy Jean Paul Gaultier Haute Couture tüllruha, egy Dior motoroskabát és Saint Lauren pufidzseki. Ez a képsorozat szintén nagyszerűen szemlélteti a híresség sokszínű egyéniségét és stílusát. Ám arról is meggyőznek minket a fotók, hogy ezek a különféle darabok mennyire jól megférnek egymás mellett.

A híresség úgy érzi, hogy a várandóssága alatt megerősödött az önbizalma. Sokkal elfogadóbb lett a testével, és már kevesebbet gondolkodik el azon, hogy felvegyen-e bizonyos fazonokat, mint korábban. Úgy gondolja, hogy az egyedi stílusára mindenképp jó hatással voltak az elmúlt hónapok.

Izgatottan várja az anyaságot, bár saját bevallása szerint a vásárlással alaposan le van maradva. Biztosan tudja, hogy a kisbabájának már most saját személyisége van, és alig várja, hogy megmutathassák neki a világ szépségeit. Úgy érzi, hogy sokat változott az elmúlt hónapokban, másként kezeli a stresszt, megengedőbb lett bizonyos dolgokban.

Rihanna egyszerre sok dologgal zsonglőrködik, kiváló üzletasszony és a zenélést sem engedte el. Úgy tűnik, egyik projektjét sem szeretné szüneteltetni, azt reméli, hogy minden bele fog férni az idejébe, hiszen az édesanyja megoldotta, és neki sokkal több segítsége is van.

 

A felvételek Párizsban készültek az énekesnőről egy hónappal ezelőtt. A képeket Annie Leibovitz készítette, akinek egyedi látásmódja remekül érződik a hangulaton. A fotós szereti a kicsit sötétebb helyeket, mélyebb tónusokat, ez most sem maradt el. A pózok kissé szigorúnak tűnnek, de ettől válik az egész nagyon egyedivé. Alex Harrington, Jahleel Weaver stylistok válogatták ki Rihanna számára a ruhadarabokat, a haját Jawara, a sminkjét pedig Kanako Takase készítette. Ez Rihanna hetedik Vogue-címlapja, ám az biztos, hogy a legemlékezetesebb.

 

Kiemelt kép: Kevin Mazur / Getty Images.  

Képek a cikkben: Jamie McCarthy/MG21, Rich Fur, Vittorio Zunino Celotto, Stephane Cardinale – Corbis / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés