A legendás szupermodellek újra összeálltak egy címlap kedvéért, ismét együtt pózolnak a Vogue borítóján. Több mint harminc év telt el azóta, hogy legutóbb így kapták lencsevégre őket a magazinnak.

hirdetés

Ikonikus címlap: újra együtt a legendás szupermodellek

Bár minden korszaknak megvannak a kiemelkedő modelljei, és idővel egyre népszerűbbé válnak a feltörekvő tehetségek, a kilencvenes évek legendás manökenjei olyan utánozhatatlan, delejes vonzerővel és kisugárzással bírnak, hogy jóformán senki nem tud a helyükbe lépni. Linda Evangelista, Naomi Campbell, Cindy Crawford és Christy Turlington személyére mind a mai napig divatikonként tekint a szakma, ahogy a divatrajongók szemében is ők maradtak a leghitelesebb, legkedveltebb modellek.

A Vogue szeptemberi címlapja rendkívül különleges pillanatot örökít meg. A magazin több mint harminc év után újra a kamerák elé állította a legendás manökeneket. A rendkívüli, emlékezetes és ikonikus alkalom azonban szomorú is egyben, hiszen az 1990-ben, Peter Lindbergh által készített, sokak által ismert képen még Tatjana Patitz is szerepelt, aki sajnos ma már nem lehetett ott a fotózáson.

A szeptemberi címlap egy kissé más hangulatot, más koncepciót kapott, egyértelmű, hogy a Vogue nem szerette volna ugyanazt megalkotni Tatjana nélkül. Az azonban hatalmas dolog, hogy a négy szupermodell együtt szerepel a fotókon, hiszen Linda Evangelista az elmúlt időszakban aligha mutatkozott a nyilvánosság előtt, nemhogy borítófotózást vállalt volna. Az ismert manöken ma már nyíltan vállalja a félresikerült beavatkozások következményét, azonban ugyanazzal a lendülettel eddig még nem tért vissza a kifutóra és a fotósok elé, mint amit korábban láthatott tőle a nagyközönség. Erre a felkérésre azonban nem mondott nemet.

A kommentszekció szó szerint felrobbant, a fotó láttán sorra érkeztek az elismerő, nosztalgiázó gondolatok. A legtöbben inspirálónak tartják a ma ötven felett járó szupermodelleket, de még Cindy Crawford is a háláját fejezte ki a borítófotó alatt az Instagramon mindazért, hogy a Vogue lehetővé tette számukra a közös munkát.

A ruhákkal és a beállításokkal a modellek tökéletesen hozzák a kilencvenes évek retró hangulatát. Pontosan úgy festenek, ahogy akkoriban az ikonikus magazinok címlapjain. A koncepció mégis modern köntösbe burkolja az összhatást, így valóban rendkívül izgalmasnak hat az eredmény.

A divatszakmában bizony egyáltalán nem egyszerű érvényesülni, a kilencvenes évek legikonikusabb modelljeinek azonban sikerült. Még mindig ugyanazzal a fénnyel ragyognak, s mindezt a belőlük áradó természetességnek, nőiességnek és magabiztosságnak köszönhetik. Megváltoztatták a divat világát, s azzal, hogy ötven felett ugyanúgy kamerák elé állnak, abszolút megreformálták az egykori szabályokat.

Kiemelt kép: Jim Spellman/WireImage/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés