A feszes has nemcsak esztétikai előnyt jelent, hiszen a hasizmok fontos szerepet vállalnak a gerinc védelmében, megtámasztásában, és az emésztést, anyagcserét is kedvezően befolyásolják.

A renyhe hasizom nagy terhet ró a gerincre, így, ennek a területnek az elhanyagolásával hátfájással, és számos egyéb problémával lehet számolni.

Az elernyedt, gyenge hasizmok nem tartják jól a belső szerveket, ami a zsigeri vérkeringés romlásához vezethet. Ez kihat az anyagcsere működésére is, és az emésztés is jó eséllyel belassulhat. Ezért több szempontból is fontos, hogy ne hagyjuk eltunyulni a hasfal izomzatát.

A fogyás eredményességét is befolyásolja, hogy milyen állapotban van a hasizmunk. A feszes hasfal jól tartja a beleket, és nem engedi, hogy kitüremkedjen a pocak. Az izmok összehúzódásával javulnak az emésztési funkciók, ami nemcsak a közérzetünket billenti helyre. A törzs izomzatának erősítésével javul a hasüreg vérellátása, ami mellékesen a libidót is megnöveli, valamint a rugalmas, edzett izomzat, illetve a fizikai aktivitás és erőnlét gyakorlatilag hozzájárul a jobb szexuális teljesítményhez.

20 perces hasizomtorna

Persze az edzett, feszes has szebb látványt is nyújt, mint az elernyedt, hurkás pocak, és ha valaki csupán emiatt veszi rá magát a hasizom erősítő edzésre, az már fél siker, hiszen a legapróbb siker is jó motivációt jelenthet a folytatáshoz.

 

A hasizmokat megdolgoztató gyakorlatok tulajdonképpen otthon, vagy bárhol elvégezhetőek, csupán egy ütős edzésprogramra van szükség. Önmagában a hasizom erősítése még nem elegendő a zsírvesztéshez, de kardió mozgásfajtákkal, és egészséges étrenddel kombinálva, könnyebb megszabadulni a pluszkilóktól és a nem kívánatos párnácskáktól.

A fenti hasizomtorna a törzs egészét erősíti, ám, ha már fennáll a hátfájás, érdemes előtte orvossal konzultálni, hogy milyen gyakorlatokkal ajánlott elkerülni a gerinc terhelését. Fontos a feladatok helyes kivitelezése, ebben személyi edző tud segíteni.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés