Olykor-olykor mindenkivel előfordul, hogy elveszíti az egyensúlyt. Amikor kizökkenünk a mindennapok ritmusából, ez a jóga feltölthet energiával, és abban is segít, hogy megőrizzük vonalainkat.

A frontokkal tarkított tavaszi időjárás, a hirtelen ránk nehezedő fáradtság, de még egy enyhe megfázás is felboríthatja a belső egyensúlyunkat. Ilyenkor nehezebb visszakapcsolni a megszokott fordulatszámra, ezért úgy érezhetjük, kevésbé tudunk jól teljesíteni a mindennapokban.

Bár, amikor mágnesként vonz minket az ágy, és csak az alvásra tudunk gondolni, nehéz elképzelni, hogy pont a testmozgás segíthet rajtunk, amire egyébként is kevés futja a tartalék energiánkból. Pedig minden mozgásformáról elmondható, hogy épít és energiát ad, valamint endorfint termel, ráadásul a vérkeringés fokozásával javítja a sejtek oxigénellátását, ezáltal pozitív hatásmechanizmusokat indít el a szervezetben. Ezért érezzük azt az edzés végén, hogy teljesen kicserélődtünk, és elszállt a fáradtságunk.

A jóga különösen alkalmas arra, hogy visszaállítsuk testünkben az energiaáramlás egyensúlyát, ráadásul nem annyira megterhelő, mint az, ha fáradt és ideges állapotunkban kifutunk a világból. Az erősítő jóga sok kitartott pózból áll, melyek az egyensúlyérzékünket is fejlesztik, valamint nyújtják és bemelegítik az izmokat. A videón látható gyakorlatok feloldják a belső feszültséget, mely gyakran az izmokat is görcsös feszességbe kényszeríti. Ellazítja a befeszült, stresszes pontokat, ezáltal energiát szabadít fel a testben.

A videóban látható feladatokat a hírességek körében is népszerű jógaoktató, Koya Webb állította össze, olyan szempontokat is figyelembe véve, hogy a félórás jógaprogram még egy nehéz nap végén is kellemes kikapcsolódást nyújtson. Az erősítő és nyújtó jógapózok karbantartják az izmokat, illetve feszesebbé teszik a testkontúrokat.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés