Nem a ruha teszi az embert, de a stílus, amibe a színválasztástól kezdve a frizuráig és a sminkig sok minden beletartozik, igencsak meghatározza a megjelenést. A nőiesség rengeteg apró részleten elbukhat, és bizony akadnak olyan dolgok is, melyek öregítő hatással bírnak.

hirdetés

A külsőségek ugyan nem mindig mérvadóak, az első benyomást mégis a megjelenésünk adja rólunk, ami arról is tanúskodik, hogyan viszonyulunk önmagunkhoz, illetve miként éljük meg a nőiességünket. Nem számít, hogy egyesek a kényelmes stílust, míg mások az eleganciát részesítik előnyben, sokkal inkább a részleteken múlik a harmonikus összhang.

Bár sokan a ráncokat, az ősz tincseket, illetve azokat a testi jellemzőket tartják öregítő tényezőknek, amelyek törvényszerűen megmutatkoznak a korral, a kortalan, üde és nőies megjelenést mindezek abszolút nem gátolják. Az öltözködés, az ápoltság és a megnyerő stílus azonban sokat nyom a latban.

Apró részleteken múlik, hogy öregítő hatású vagy kortalan a stílus

A kifinomult holmik ugyan könnyedén jó benyomást tesznek, gyakran nem a méregdrága ruhákon és nem is az elegáns fazonokon múlik a sikkes, összeszedett és kellemes összkép. Lehet valaki tornacipőben is nőies, de magassarkúban éppúgy tűnhet slamposnak egy nő, ha a részletek valahogy nem klappolnak. Az előnyös öltözködés a kulcsa mindennek. Gyakran a legapróbb dolgok bírnak öregítő hatással, melyek a nőies stílus ellen úgyszintén erősen munkálkodnak.

 

A frizuraválasztás, az öltözék színhatása, valamint a smink úgyszintén beleszól abba, hogyan csapódik le az összhatás. Még egy fiatal nő külső megjelenésére is éveket pakolhat rá egy előnytelen hajfazon vagy bármilyen kilógó részlet, mely visszásan sül el.

A stílus kialakításakor nemcsak az önismeret fontos, hanem minden olyan apróság, melynek összehangolása megalapozza egy olyan nő képét, aki tisztában van önmagával, és ad a külsejére. Ez nem feltétlenül pénz kérdése, sokszor a legnagyobb igyekezet mellett is becsúsznak öregítő bakik, melyeken könnyedén változtathat bárki, ha odafigyel a részletekre.

Kiemelt kép: Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés