Még a gyakorlottabb nőkön is kifoghat egy szép, esztétikus, előnyös szemsmink készítése, hiszen az idő múlásával talán ez a terület változik a legtöbbet. Pár apró trükkel azonban nyitottabbá és frissebbé válhat a tekintet, így az esetleges problémák pillanatok alatt kiküszöbölhetők.

hirdetés

Ahogy telik az idő, a szemek környéke igencsak sokat változik. A bőr jelentősen megereszkedhet ezen a területen, a felülete sokkal szárazabb és nehezen hidratálható lesz. A sminkelési szokásokat a megváltozott bőrképhez kell igazítani. A korábban bevált technika kiemelheti a ráncokat és redőket, a nem megfelelő árnyalással a szemkörnyék még inkább petyhüdtnek tűnhet, ráadásul jelentősen szűkülhet a tekintet, ami az egész megjelenést befolyásolja.

Előnyös szemsmink 50 év felett: ezekkel a trükkökkel kiküszöbölhetők az általános hibák

A teljes smink elkészítésénél a szemekre, illetve azok környékére szükséges a legnagyobb hangsúlyt helyezni, hiszen a tekintet kiemelése rendkívül fontos a tökéletes megjelenés eléréséhez. Az idő múlásával megjelenő redők nagyban akadályozhatják az esztétikus, egységes végeredményt, azonban pár apró trükk segítségével a petyhüdt bőr nem szűkíti be a szemeket.

A szemöldök kiemelése a legfontosabb lépés

Sokan kihagyják ezt a lépést, holott a szemöldök kiemelése nélkül a tekintet nem lesz olyan ragyogó és sugárzó, hiába a gondosan felvitt smink, az összkép mégis hiányérzetet okoz majd. A szemöldök formája már önmagában meghatározza a szemek nyitottságát, de az arc karakterét éppúgy megváltoztatja.

Használj szemhéjakra való primert

A primer nem csupán a smink tartósságát fokozza, a szemhéj felületét éppúgy egységesíti. Alkalmazása kortól függetlenül fantasztikus eredményt ígér, ám a ráncok megjelenésével különösen hozzájárul a ragyogó tekintethez. A kencének köszönhetően a felvitt szemhéjpúder nem kúszik be a redők közé, így a smink nemhogy kiemelné a barázdákat, inkább halványítja, eltakarja azokat.

Az efféle termékeket főként szemhéjbázis vagy szemhéjalapozó néven lehet megtalálni. Már igencsak elterjedtté váltak, így számos fajtájuk van, bárki megtalálhatja a számára leginkább kényelmes állagú és hatású verziót.

A porállagú szemhéjpúderek helyett érdemes a krémes verziót kipróbálni

A porállagú szemhéjpúderek helyett a krémes verziók könnyebben kenhetők, szebben el lehet dolgozni őket a petyhüdt szemhéjon. A tégelyes változatokat ecsettel vagy szimplán az ujjakkal lehet felvinni, míg a tollra hajazó szemhéjfestékekkel még egyszerűbb a helyzet.

 

Szemceruza helyett a folyékony szemhéjtus a nyerő!

A szemceruzával sokaknak meggyűlik a baja, igencsak nehéz vele egyenletes íveket húzni, pláne a könnyen gyűrődő, megereszkedett bőrfelületen. Az éber tekintethez azonban nélkülözhetetlen a gyönyörűen felvitt vonal. Ehhez inkább egy szemhéjtusra van szükség, abból is a hegyesebb változattal ajánlott kísérletezni. A folyékony tus esetében nem probléma, ha a petyhüdt bőr miatt nem kerül fel egyetlen húzással a smink, apránként kidolgozva éppen annyira egységes ívet eredményez.

A szemek éles kihúzása kerülendő, különösen az alsó részen

A szemek kiemelése a szemöldök fókuszba helyezése mellett a másik legfontosabb lépés a petyhüdt szemhéjak és beszűkült tekintet frissebbé varázsolásához. Az alsó vonalon érdemes kerülni az éles kiemelést, mert bár egy sötétebb vonal valóban határozott keretet ad a tekintetnek, még inkább szűkítik azt. Ráadásul szigorú, komor hatást kelt. Az elmosott, halovány festés azonban simán belefér, az óvatosság elvét követve érdemes egy kevés festéket felvinni az alsó tájékra is.

A szempillákat hangsúlyozni kell

A nyitott, élettel teli tekintethez nélkülözhetetlen a szempillák kiemelése. Már léteznek primerek erre a területre is, amiktől még dúsabbá, hosszabbá és tartósabbá válnak a pillák, ám ezek nélkül is érdemes felvinni egy kevés spirált. Egyrészt elterelik a figyelmet a barázdákról, másrészt nyitottabbá varázsolják a szemeket.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés